Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ ήταν-είναι μηχανισμός του τουρκικού κράτους εναντίον των ΗΠΑ



Του Σάββα Καλεντερίδη

Νέες πτυχές της υπόθεσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από την εξέταση και τη μελέτη των στοιχείων που περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης.
Το τελευταίο στοιχείο που αποκαλύφθηκε και απασχόλησε την τουρκική κοινή γνώμη, είναι η ομολογία ενός Τούρκου δημοσιογράφου ότι ενημερώθηκε επίσημα σε αίθουσα του ΓΕΕΘΑ για την ανάγκη στήριξης και προβολής της δράσης της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Hayrullah Mahmud, πρώην διευθυντής του γραφείου της εφημερίδας Star στην Άγκυρα, δέχθηκε επίσημη πρόσκληση από το ΓΕΕΘΑ και επισκέφθηκε το επιτελείο, όπου του έγινε επίσημη ενημέρωση από ένστολους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς για την οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και για τους εθνικούς λόγους που επιβάλλουν την ανάγκη της ύπαρξής της.
Ο Hayrullah Mahmud, που δέχτηκε την πρόσκληση για την ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ το 2003, ως κατηγορούμενος για επαφές με τη συγκεκριμένη οργάνωση, κατέθεσε στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ τα εξής:
"... Δέχτηκα μια προσωπική πρόσκληση από το ΓΕΕΘΑ. Ανταποκρίθηκα και πήγα. Η επίσκεψη έγινε σε ένα κτίριο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ). Δεν θέλω να αποκαλύψω το άτομο που μου απηύθηνε την πρόσκληση. Ήταν μια ενημέρωση που αφορούσε το σχέδιο της Διευρυμένης Μέσης Ανατολής των ΗΠΑ, την περικύκλωση-πολιορκία που υφίσταται η Τουρκία, τις ενέργειες που γίνονται για να περικυκλωθούν και να τεθούν σε κατάσταση πολιορκίας οι ΤΕΔ, ποιές ενέργειες πρέπει να γίνουν από πλευράς των ΤΕΔ για εξουδετερωθούν οι προσπάθειες αυτές. Την ενημέρωση αυτή την έκαναν εξειδικευμένα άτομα των ΤΕΔ. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα. Στην ενημέρωση, που κράτησε 2,5-3 ώρες ήμουν μόνον εγώ ως ακροατής".
Για όσους δεν έχουν εντρυφήσει στο θέμα, για την οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ μπορούν να ενημερωθούν από τη μελέτη-ανάλυση που αναρτήσαμε στο ιστολόγιό μας από το Μάιο, ενώ για μια πτυχή των αμερικανοτουρκικών σχέσεων μπορούν επίσης να ενημερωθούν από μεταφρασμένο άρθρο του περιοδικού TURKSOLU, που επίσης αναρτήσαμε στα νηπιακά βήματα του ιστολογίου μας, με τίτλο "Η Αμερική στρατηγικός εχθρός της Τουρκίας".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]