Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαακασβίλι κατηγορεί τη Ρωσία ότι διαλύει την Ουκρανία


Ρωσική ανάμειξη στην Ουκρανία

βλέπει ο Σαακασβίλι


Ο Γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι, δήλωσε σήμερα ότι βλέπει «πολλά σημάδια ανάμιξης» στην πολιτική κρίση στην Ουκρανία, μια αναφορά στην Ρωσία με την οποία η Τιφλίδα βρίσκεται σε σύγκρουση.

Σε αυτό που πρόκειται να συμβεί στην Ουκρανία, «υπάρχουν πολλά σημάδια ανάμιξης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κ. Σαακασβίλι που δηλώνει «πολύ ανήσυχος» για τη διάλυση του φιλοδυτικού κυβερνητικού συνασπισμού στο Κίεβο.

«Ανησυχούμε πολύ. Βρίσκομαι σε επαφή με τον Ουκρανό πρόεδρο Γιούσενκο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαακασβίλι.

«Είναι αξιοθρήνητο. Θα έπρεπε να επιτρέψουν στους Ουκρανούς να ρυθμίσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους. Η Ουκρανία δεν θα πρέπει να χειραγωγηθεί από την οποιαδήποτε ξένη εξουσία. Προσωπικά βλέπω τα σημάδια του», δήλωσε σε μια προφανή άμεση αναφορά στην Ρωσία.

Ο Σαακασβίλι είναι στενός σύμμαχος του κ. Γιούσενκο, και οι δυο φιλοδυτικοί ηγέτες προσπαθούν να πετύχουν την είσοδο των χωρών τους στο ΝΑΤΟ, πρωτοβουλία στην οποία αντιτάσσεται σθεναρά η Μόσχα.

Ο Σαακασβίλι έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά το τέλος της διήμερης επίσκεψης στην Γεωργία αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τον γγ της Συμμαχίας Γιαπ ντε Χοοπ Σέφερ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]