Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πλοία στον Περσικό μπορούν να πλήξουν ιρανικοί πύραυλοι

Σε περίπτωση πολέμου

Κορυφαίος σύμβουλος του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν δήλωσε ότι σε περίπτωση πολέμου τα πλοία που θα διαπλεύσουν τον Περσικό Κόλμπο θα βρεθούν μέσα στην ακτίνα δράσης των ιρανικών πυραύλων, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα ιρανικής εφημερίδας.

Το Ιράν, το οποίο βρίσκεται σε διαμάχη με τη Δύση για το πυρηνικό του πρόγραμμα, έχει τονίσει ότι θα απαντήσει σε οιαδήποτε στρατιωτική επίθεση κλείνοντας τα στενά στο νότιο άκρο του Κόλπου μέσω των οποίων πραγματοποιείται περίπου το 40% των εξαγωγών πετρελαίου.

Οι ΗΠΑ, ο 5ος στόλος των οποίων έχει τη βάση του στο Μπαχρέϊν, στον Περσικό Κόλπο, έχουν διαβεβαιώσει ότι θα διατηρήσουν ανοιχτές τις θαλάσσιες οδούς.

«Σε περίπτωση πολέμου κάθε πλοίο το οποίο θα διαπλεύσει τον Περσικό Κόλπο θα βρεθεί εντός της ακτίνας δράσης των ιρανικών πυραύλων εδάφους-θαλάσσης», τόνισε ο Γιαχία Ραχίμ-Σαφαβί, ανώτερος στρατιωτικός σύμβουλος του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στην εφημερίδα Iran.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]