Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Κατηγορώ» Κάραζιτς εναντίον του Χόλμπρουκ



Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς κατηγόρησε σήμερα τον Αμερικανό πρώην διαπραγματευτή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ότι ενήργησε εξ ονόματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του υποσχέθηκε την προστασία του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ΔΠΔ).

«Το ζήτημα αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει μια απλή συμφωνία μονομερή ή διμερή μεταξύ εμού και των ΗΠΑ: Ο Χόλμπρουκ ενεργούσε στο όνομα των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας» των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο κ. Κάρατζιτς στην ακροαματική διαδικασία.

Κατά την προσαγωγή του στις 31 Ιουλίου ο κ. Κάρατζιτς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ του υποσχέθηκαν, τη στιγμή της υπογραφής της συμφωνίας του Ντέιτον στα τέλη του 1995, ότι εάν αποσυρθεί (από το πολιτικό προσκήνιο) δεν θα οδηγηθεί ενώπιον του ΔΠΔ.

Ο κ. Χόλμπρουκ από την πλευρά του αναγνωρίζει ότι είχε διαπραγματεύσεις με τον κ. Κάρατζιτς τη στιγμή της υπογραφής της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ντέιτον με την οποία τερματίστηκες ότι πολύνεκρος πόλεμος (εκατό χιλιάδες νεκροί και πάνω από 2 εκατομμύρια τραυματίες).

«Θα πρέπει να παραιτηθεί αμέσως και από τις δύο θέσεις που κατέχει του προέδρου του κόμματός του και του επικεφαλής των Σέρβων της Βοσνίας», είχε δηλώσει τον Αύγουστο ο κ. Χόλμπρουκ χαρακτηρίζοντας «απολύτως ψευδείς» και «παραπληροφόρηση» τα λεγόμενα του 63χρονου κ. Κάρατζιτς που δικάζεται στο ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και υπερασπίζεται μόνος τον εαυτό του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]