Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν συζητά τη θέση της Αγκυρας για παρθενογένεση η Λευκωσία


Κόκκινες γραμμές επιτέλους

από την κυβέρνηση Χριστόφια

Με οδηγίες του προέδρου Χριστόφια, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, κατέστησε σαφές στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, ότι η Λευκωσία δεν πρόκειται να συζητήσει την τουρκική θέση για «παρθενογένεση» αναφορικά με τη δημιουργία του ομοσπονδιακού, διζωνικού, δικοινοτικού κράτους στην Κύπρο, που θα προκύψει από τη λύση του κυπριακού.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ είχε συνάντηση μιας ώρας με τον κ. Μπαρόζο, στον οποίο, όπως γράφει η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», έθεσε τις «κόκκινες γραμμές» της Λευκωσίας, υπό το φως και της τοποθέτησης, που είχε κάνει προχθες ο Επίτροπος Όλι Ρεν, περί «νέας οντότητας» (new entity) στην Κύπρο, ύστερα από μια λύση.

Η θέση αυτή «άναψε φωτιές» στην Κυπριακή κυβέρνηση, η οποία ζήτησε διευκρινίσεις, σε υπηρεσιακό επίπεδο, από το ιδιαίτερο γραφείο του Επιτρόπου Όλι Ρεν. Οι συνεργάτες του Φιλανδού αξιωματούχου υποστήριξαν ότι η αναφορά περί «νέας οντότητας» παρέπεμπε στη «νέα δομή», που θα προκύψει στην Κύπρο, μετά τη λύση του πολιτικού προβλήματος και δεν υπονοούσε ένα νέο μόρφωμα προϊόν «παρθενογένεσης», όπως δηλαδή επιδιώκει η τουρκική πλευρά.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]