Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο ΥΠΕΞ ή δουλεύουν ή μας δουλεύουν...


Ενημέρωση των χωρών

της Λατινικής Αμερικής

για το ζήτημα των Σκοπίων

Περιοδεία σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να ενημερώσει τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών των χωρών αυτών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πραγματοποιεί ο ο πρέσβης Μ. Χριστίδης, με την ιδιότητα του ειδικού απεσταλμένου της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.

Οι εν λόγω χώρες έχουν συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την ΠΓΔΜ χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη συνταγματική ονομασία. Συγκεκριμένα, η Χιλή, την οποία επισκέπτεται σήμερα ο πρέσβης Χριστίδης, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι στους διεθνείς οργανισμούς θα χρησιμοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία ΠΓΔΜ, ενώ στις διμερείς σχέσεις τη λεγόμενη συνταγματική. Μάλιστα, για την τελευταία αυτή εξέλιξη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών προέβη σε σχετικό διάβημα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, κατά τις συναντήσεις αυτές η ελληνική πλευρά ενημέρωσε διεξοδικά για την εποικοδομητική στάση που τηρεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να εξευρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή οριστική ονομασία για την ΠΓΔΜ. Παράλληλα, ενημέρωσε για την παρελκυστική τακτική που ακολουθεί συστηματικά η κυβέρνηση των Σκοπίων, ώστε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να εμποδίσει την πρόοδο της διαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, με σχετική ρηματική διακοίνωση, ο Παναμάς ανακοίνωσε στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα εφαρμόζει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για το όνομα της ΠΓΔΜ σε διεθνές και διμερές επίπεδο και ότι στο πλαίσιο υποστήριξης των διαπραγματεύσεων υπό των ΟΗΕ, θα υιοθετήσει, για κάθε χρήση, την οριστική λύση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]