Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιμένει ο Ν. Γκρούεφσκι στις προκλήσεις - Πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια ο φιλοσκοπιανός Ρίκερ


Γκρούεφσκι: Δεν καμπτόμαστε

Για συνέχιση της προσπάθειας για την προστασία των δικαιωμάτων της «Μακεδονικής» μειονότητας έκανε λόγο σε ομιλία σε εκδήλωση για την εθνική επέτειο της ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι επανέλαβε, παράλληλα, την πρόθεση του να επιμείνει στη διεθνοποίηση του «Μακεδονικού» ζητήματος.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε πως αν αποφασίσει με εκβιασμούς και επίδειξη δύναμης να μας κλείνει για μακρύ χρονικό διάστημα την πορεία ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., «αυτό δεν θα μας κάμψει».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη η αμερικάνικη Γερουσία έδωσε το «πράσινο φως» για την τοποθέτηση του Φίλιπ Ρίκερ στη θέση του νέου πρεσβευτή της χώρας στα Σκόπια, αν και αρχικά είχε αντιτεθεί στην επιλογή Ρίκερ με το σκεπτικό ότι οι θέσεις που εξέφραζε ήταν πολύ κοντά με αυτές της Σκοπιανής ηγεσίας.

Το ζήτημα λύθηκε μετά την επιστολή που απέστειλε στους γερουσιαστές ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάθιου Ρέινολτς, στην οποία αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν λύση που θα επιλύσει τη σύγχυση μεταξύ της ονομασίας της FYROM και της ευρύτερης ιστορικής και γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας καθώς πολλοί στην Ελλάδα εκφράζουν την ανησυχία τους ότι αυτή η σύγχυση θα δώσει λαβή για την εκδήλωση αλυτρωτικών τάσεων.

Ερώτηση:

Πόσες φορές το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

έδωσε πλαστές πληροφορίες

στην Αμερικανική Γερουσία;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]