Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ε.Ε. και ΗΠΑ σκοπεύουν να διαμελήσουν τελείως την Σερβία


Στόχος τώρα οι Σερβοβόσνιοι

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Τώρα που η σερβική κυβέρνηση, κατρακυλώντας έστω στην έσχατη ατίμωση του εθνικού εξευτελισμού, παρέδωσε τον Σερβοβόσνιο ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς στις ΗΠΑ και την ΕΕ, που βομβάρδισαν και ακρωτηρίασαν τη χώρα, τελείωσαν άραγε τα βάσανα της Σερβίας και του σερβικού έθνους; Οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί θα σταματήσουν εδώ τον διαμελισμό της Σερβίας και θα αρκεστούν στο να ενσωματώσουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ τον ταπεινωμένο σερβικό λαό; Κομμάτιασαν τη Γιουγκοσλαβία, εκμηδένισαν τη Σερβία ως χώρα και την κατέστησαν ανίκανη να παίξει πια οποιοδήποτε ρόλο στα Βαλκάνια, ενώ επί δεκαετίες ήταν η σημαντικότερη χώρα της περιοχής, η ηγετική μάλιστα όσο υπήρχε η Γιουγκοσλαβία. Τους φτάνει αυτό;
Η απάντηση είναι κατηγορηματική: Οχι! Τα πάθη των Σέρβων δεν τελείωσαν. Μόνο που θα υπάρξει μια μετατόπιση των στόχων της νέας επίθεσης της ΕΕ και των ΗΠΑ εναντίον του σερβικού έθνους. Πριν αρχίσει η διαδικασία απόσχισης από τη Σερβία της Βοϊβοντίνας, μιας περιοχής στα βόρεια της χώρας, που έχει μια αξιόλογη ουγγρική μειονότητα, το ενδιαφέρον του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον θα εστιαστεί στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι αποφασισμένες να καταλύσουν εκβιαστικά την όποια τυπική αυτονομία έχει δώσει στο σερβικό κρατίδιο η συμφωνία του Ντέιτον για τη Βοσνία του 1995, την οποία είχαν επιβάλει οι ίδιοι οι Αμερικανοί.
Με το Βελιγράδι προσκυνημένο, με έναν ανάλογης ποιότητας Σερβοβόσνιο πρωθυπουργό ονόματι Μίλοραντ Ντόντικ και με τον Κάρατζιτς στη φυλακή, Ουάσιγκτον και Βερολίνο σωστά εκτιμούν από τη σκοπιά τους ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να τηρήσουν τα συμφωνημένα.
Στόχος τους τώρα είναι να εξανδραποδίσουν τους Σερβοβόσνιους και να τους καταστήσουν υποτελείς των Κροατών και των Μουσουλμάνων της Βοσνίας, ώστε να πάψουν να αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης και σίγουρης μελλοντικής διάλυσης αυτού του εκτρωματικού τεχνητού κράτους που δημιούργησαν οι Δυτικοί, της Βοσνίας. ΗΠΑ και ΕΕ μεθοδεύουν τώρα την ουσιαστική διάλυση του σερβοβοσνιακού κρατιδίου, μέσω της αφαίρεσης εξουσιών από αυτό και της υπαγωγής των Σερβοβόσνιων απευθείας στην κεντρική κυβέρνηση του Σεράγεβο, καταργώντας παράλληλα όλες τις δικλίδες ασφαλείας και ισορροπιών ανάμεσα στις τρεις αλληλομισούμενες εθνικές ομάδες της Βοσνίας - τους Σέρβους, τους Κροάτες και τους Μουσουλμάνους.
Το άθροισμα Κροατών και Μουσουλμάνων είναι αριθμητικά υπέρτερο των Σέρβων της Βοσνίας, οπότε, αν καταργηθούν οι αντίστοιχοι εθνικοί θεσμοί, οι Σέρβοι θα γίνουν «δούλοι» των Κροατομουσουλμάνων, με δεδομένο το αβυσσαλέο μίσος που τους χωρίζει εξαιτίας του απάνθρωπου εμφύλιου πολέμου, όπου οι εθνότητες αυτές αλληλοκατασπαράχθηκαν.
Οι Κροάτες έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη της Γερμανίας, γιατί είναι τόσο φιλογερμανοί, ώστε δεν υπήρξαν στην Ευρώπη πιο αφοσιωμένοι συνεργάτες των ναζί.
Μέχρι που σχημάτισαν κροατικές λεγεώνες των Ες Ες (!) που πολέμησαν στη Σοβιετική Ενωση, ενώ οι φιλοναζιστές Κροάτες έσφαξαν περίπου 700.000 Σέρβους στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, επειδή οι Σέρβοι αντιστέκονταν στη ναζιστική κατοχή!
Οι Μουσουλμάνοι έχουν ολόπλευρη στήριξη από τους Αμερικανούς και την ΕΕ, οπότε το σχέδιο της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου είναι να καταλύσουν τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας και να «πετάξουν» τους Σερβοβόσνιους βορά στην κροατομουσουλμανική πλειοψηφία, η οποία θα φροντίσει για την πολιτική εξόντωσή τους - ίσως και τη φυσική εξόντωση τμήματος του σερβοβοσνιακού πληθυσμού, αν παραστεί ανάγκη!
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ«Δουλεία» αντί για ένωση με τη Σερβία
Το αίτημα των Σερβοβόσνιων να κάνουν δημοψήφισμα στο κρατίδιό τους για να αποσχιστούν από τους Κροατομουσουλμάνους και στη συνέχεια να ενωθούν με τη Σερβία, απέκτησε ισχυρή βάση μετά τη διεθνή αναγνώριση της μονόπλευρης ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.
Γιατί οι Σέρβοι της Βοσνίας να μην έχουν το ίδιο δικαίωμα που άσκησαν οι Αλβανοί του Κοσόβου; Επισήμως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο. Γι αυτό ΕΕ και ΗΠΑ απεργάζονται υπόγεια την κατάλυση του σερβοβοσνιακού κρατιδίου, ώστε οι Σερβοβόσνιοι, αντί να ενωθούν με τη μητέρα Σερβία, να γίνουν υποτελείς των Κροατών και των Μουσουλμάνων!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]