Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Κατηγορώ» Κάρατζιτς κατά Χάγης και Χόλμπρουκ


Λοιδωρεί τον Κάρατζιτς ο Χόλμπρουκ

αποδεικνύοντας την αχρειότητά του

Με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπό σας, θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενώπιον αυτού του θεσμού, όπως θα υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου απέναντι σε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή». Με αυτήν τη δηκτική δήλωση ο Ράντοβαν Κάρατζιτς έδωσε το στίγμα της στάσης που θα τηρήσει κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης που ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες στη Χάγη.


«Κατηγορώ» Κάρατζιτς κατά Χάγης και Χόλμπρουκ

Από τις πρώτες φράσεις του ενώπιον των δικαστών ήταν η καταγγελία παρατυπιών κατά τη σύλληψή του και ο χαρακτηρισμός της κράτησής του ως «απαγωγής».

Η ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισε ένα δικαστήριο τη δικαιοδοσία του οποίου δεν αναγνωρίζει απορρέει, σύμφωνα με τον αδελφό του Λούκα Κάρατζιτς, από το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή του 13 χρόνια για να προετοιμαστεί γι αυτήν τη στιγμή. «Ενας φορητός υπολογιστής και περισσότερα από 50 CD που περιέχουν έγγραφα τα οποία είχε ετοιμάσει για την υπεράσπισή του στη Χάγη κατασχέθηκαν από τους ανθρώπους που τον συνέλαβαν», ανέφερε ο αδελφός του Κάρατζιτς.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην πρώτη του εμφάνιση ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας είχε ετοιμάσει εναρκτήρια ομιλία τεσσάρων σελίδων, στην οποία ξεδίπλωνε το «κατηγορώ» του εναντίον των ΗΠΑ και του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ για μυστική συμφωνία με αντικείμενο την ατιμωρησία του ιδίου.

Γνωρίζουν τη συμφωνία

Αν και ο δικαστής δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει, παραπέμποντάς τον στην ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος είχε ήδη μιλήσει για την εν λόγω συμφωνία στον Σέρβο γενικό εισαγγελέα.

Βάσει των ισχυρισμών του Κάρατζιτς, το 1996 ο τότε ειδικός διαμεσολαβητής των ΗΠΑ για τη Βοσνία, Ρ. Χόλμπρουκ, του είχε υποσχεθεί ότι δεν θα διωχθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αν αποχωρούσε από την πολιτική. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Α. Μπούχα, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Κάρατζιτς».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]