Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαζεύονται δυνάμεις στην Μαύρη Θάλασσα





Αποφασισμένοι οι Ρώσοι

Χωρίς λογικό έρεισμα οι ΗΠΑ

Άλλαξαν οι καιροί και αυτό είναι πλέον πασιφανές στην Μαύρη Θάλασσα, που δείχνει να μετατρέπεται σε λίμνη τρόμου! Το λάθος της δύσης να αναγνωρίσει το Κόσοβο φαίνεται να φέρνει πολλά δεινά και απαιτείται πλέον σοβαρότητα και αποφυγή σπασμωδικών κινήσεων, μέσα στο ψυχροπολεμικό σκηνικό που έχει στηθεί.
Αν αναλογιστεί κανείς πως στη Μαύρη Θάλασσα έχουν ήδη καταπλεύσει 11 πολεμικά πλοία χωρών του ΝΑΤΟ, άλλα τρία κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ η ρωσική αρμάδα που βρίσκεται στο λιμάνι Σοχούμι ενισχύεται με τη ναυαρχίδα του στόλου της, το αντιτορπιλικό «Μόσχα», το οποίο επιστρέφει πάραυτα από τη Σεβαστούπολη όπου κατέπλευσε μόνο για ένα 24ωρο, είναι ολοφάνερο πως η ειρήνη στην περιοχή κρέμεται από μία κλωστή.
Ο Ρώσος στρατηγός Ανατόλι Νογκοβίτσιν εξηγεί πως οι πύραυλοι που φέρει πάνω του το αμερικανικό αντιτορπιλικό που βρίσκεται στα ανοιχτά του λιμανιού Πότι έχουν βεληνεκές από 2.000 χιλιόμετρα και πάνω, «που κάνουν τη Μαύρη Θάλασσα να φαντάζει σαν μικρή λίμνη».
Πέρα, ωστόσο, από την επίδειξη δύναμης και τις βαρύγδουπες δηλώσεις κατά της Μόσχας, οι πολιτικοί ηγέτες των ΗΠΑ και όσων χωρών αναγνώρισαν πριν από ένα εξάμηνο μονομερώς το Κόσοβο κατανοούν πως «ως πρώτοι διδάξαντες» δεν διαθέτουν σοβαρά εργαλεία ώστε να αναγκάσουν τη Ρωσία να κάνει πίσω.
Στη Μόσχα δεν κρύβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, ωστόσο το μοτίβο που κυριαρχεί είναι σαφώς ρεαλιστικό: «Η Ουάσιγκτον δεν είναι σε θέση σήμερα να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε και πώς θα προσεγγίζουμε καταστάσεις σαν αυτήν της γεωργιανής εισβολής.
Οι καιροί άλλαξαν...», τόνιζε με νόημα ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος. Μια προσεκτική και όχι επιλεκτική ανάγνωση των δηλώσεων Μεντβέντεφ, Πούτιν, Λαβρόφ, Τσούρκιν και άλλων κορυφαίων Ρώσων παραγόντων πείθει πως η προαναφερόμενη δήλωση είναι συνειδητή επιλογή της ενδυναμωμένης Ρωσίας των ημερών μας.
Κατέπλευσε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια
Πλοίο της αμερικανικής ακτοφυλακής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, κατέπλευσε την Τετάρτη στο λιμάνι του Μπατούμι, στη νοτιο-δυτική Ρωσία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Θα αποπλεύσει εντός της ημέρας μετά την εκφόρτωση του φορτίου του, διευκρίνισε αμερικανός αξιωματούχος που βρίσκεται επί τόπου.
Και άλλο πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού , το USS Mc Faul, είχε καταπλεύσει την Κυριακή στο Μπατούμι, μεταφέροντας κλινοσκεπάσματα, βρεφικές τροφές και προϊόντα υγιεινής και απέπλευσε μετά την εκφόρτωσή του.
Οι αμερικανικές αρχές είχαν ανακοινώσει την Τρίτη ότι τα δύο αμερικανικά πλοία θα έφθαναν σήμερα στο λιμάνι του Πότι στην ανατολική Γεωργία, όπου βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις και στη συνέχεια ανασκεύασαν τη δήλωση.
"Δεν γνωρίζουμε κανένα σχέδιο για την άφιξη των πλοίων στο Πότι σήμερα" δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας στο Τμπιλίσι.
Ο ρωσικός στόλος παρακολουθεί τις κινήσεις των πλοίων των χωρών του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ανατόλι Νογκοβίτσιν.
"Εξαιτίας της ενισχυμένης παρουσίας ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, ο ρωσικός στόλος άρχισε την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τους", ωστόσο η Ρωσία δεν έχει την πρόθεση να ενισχύσει τη δική της στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, δήλωσε ο ρώσος αξιωματούχος κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στην Αμπχαζία
Κατέπλευσαν ανοιχτά του Σουχούμι, πρωτεύουσα της Αμπχαζίας το καταδρομικό το καταδρομικό "Moskva", η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και άλλα ρωσικά πολεμικά πλοία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Οι ρωσικές αρχές είναι αρχικά ανακοινώσει την Τρίτη ότι το "Moskva" θα επέστρεφε στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.
Ο αντιναύαρχος Σεργκέι Μενιάλο, διοικητής της ναυτικής βάσης του Νοβοροσίσκ εξήγησε ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία που εστάλησαν στην Αμπχαζία "εκτελούν αποστολές ελέγχου των χωρικών υδάτων και εμποδίζουν τη διακίνηση όπλων. Εκτελούμε επίσης μια ανθρωπιστική αποστολή", είπε.
Τα ρωσικά πλοία έγιναν δεκτά από πλήθος κατοίκων που χαιρετούσαν κρατώντας λουλούδια, φρούτα και σημαίες της Ρωσίας και της Αμπχαζίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ιντερφάξ.
"Είμαστε ευτυχείς που συναντάμε τους ρώσους φίλους μας", δήλωσε ο αμπχάζιος πρόεδρος Σεργκέι Μπάγκαπτς υποδεχόμενος τους ρώσους ναυτικούς.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]