Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση για τα περί πρωτοβουλίας Ράις στο ζήτημα της ονομασίας

Ανακοίνωση διάψευσης της

αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια

Οποιαδήποτε χώρα έχει προσφέρει τη βοήθειά της, έχει δεχθεί τη θετική απάντηση από εμάς, πάντοτε στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για τα περί πρωτοβουλίας της Αμερικανίδος ΥΠΕΞ, Κοντολίζας Ράις, στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια, διαψεύδοντας τις σχετικές αναφορές στον Τύπο.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να παρέχει πλήρη υποστήριξη στην διαπραγματευτική διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών,η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα του πρέσβη Μάθιου Νίμιτς και επιθυμεί, όσο το δυνατό συντομότερο να δει την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας. Αυτό θα εξυπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των δύο χωρών και της περιοχής γενικότερα. Όλες οι αναφορές ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν διαφορετική διαδρομή, δεν βασίζονται σε γεγονότα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας.

Σε άλλη ερώτηση τέλος, για τα αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη γειτονική χώρα, ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε πως «η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν παραχαράσσεται, και δεν μπορεί να αλλάξει».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]