Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο έρχεται το σχέδιο Ράις για την Ελλάδα!


Σχεδιάζουν το μέλλον μας

παρά τις διαφωνίες μας

Προδότες όσοι συμφωνήσουν

με το απαράδεκτο σχέδιο Ράις

Eλληνοαμερικανικό μυστικό σχέδιο



για την ονομασία "βλέπει" η ΠΓΔΜ


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν χθες στα ΜΜΕ των Σκοπίων και δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κοντολίζα Ράις θα παρουσιάσει Σχέδιο 5 σημείων στους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ στις 23 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη και την επομένη θα την κοινοποιήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Αφετηρία της φημολογίας και βασική πηγή των πληροφοριών, αποτέλεσε άρθρο - ανάλυση σε ιστοσελίδα Αmerican Chronicle, το οποίο υπογράφει ο Sam Naknin, αμφιλεγόμενο πρόσωπο, που φέρεται να διετέλεσε και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο περιλαμβάνει πέντε βασικά στοιχεία:
1. Η ΠΓΔΜ θα αλλάξει τη συνταγματική ονομασία σε "Βόρεια Μακεδονία" ή παραπλήσια.
2. Στην ΠΓΔΜ θα χορηγηθεί μια μεταβατική περίοδος (μέχρι 10 έτη) προκειμένου να προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις του Συντάγματος, όσον αφορά την ονομασία.
3. Η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ με τη νέα ονομασία, χωρίς όμως να οριστεί ημερομηνία για την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε
4. Ελλάδα και ΠΓΔΜ θα επιτρέπεται να κάνουν ελεύθερη χρήση του όρου «μακεδονικό» και
5. Υπογραφή διακήρυξης ότι οι δύο χώρες δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις η μία έναντι της άλλη.
Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι η πρόταση συγκροτήθηκε κατόπιν συνάντησης της κ. Ράις με την κ. Μπακογιάννη. Από το υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν πάντως χθες ότι δεν έχει γίνει κάποια συνεννόηση μεταξύ Αθηνών και Ουάσιγκτον για διαμόρφωση σχετικής πρότασης. Διπλωματικές πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι αναμένεται οι ΗΠΑ να πιέσουν για επίλυση του θέματος της ονομασίας.
Αυτό διαφαίνεται άλλωστε και από τις δηλώσεις της απερχόμενης πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, η οποία επισήμανε ότι δεν υπάρχει θετική προοπτική για την ΠΓΔΜ εάν δεν ενταχθεί σύντομα στο ΝΑΤΟ, ενώ πρόσθεσε ότι θεωρεί το θέμα της ονομασίας επιλύσιμο πριν από την εκπνοή της θητείας της κυβέρνησης Μπους, αρκεί οι κυβερνήσεις των δύο χωρών να το θέλουν πραγματικά.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]