Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βέτο από την Ελλάδα και στην Ε.Ε. για τα Σκόπια

Βέτο στην απόφαση για έναρξη διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε., τον προσεχή Οκτώβριο, προτίθεται να ασκήσει η Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε -σε χθεσινή συνέντευξή της στο Mega- η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Τις συνέπειες των ακραίων επιλογών του, θα κληθεί να αντιμετωπίσει και στην προσπάθεια ένταξης της χώρας του στην Ε.Ε., ο κ. Γκρούεφσκι

«Βεβαίως, το έχουμε πει, το ξέρουν κι εκείνοι, ότι ευρωπαϊκή ή ευρωατλαντική πορεία δεν μπορεί να υπάρχει, παρά μόνο αν επιλυθεί το θέμα του ονόματος, το οποίο είναι η βάση της καλής γειτνίασης», είπε η υπουργός Εξωτερικών.

Είπε, επίσης, ότι την αποκλειστική ευθύνη για την προώθηση της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής πορείας της ΠΓΔΜ έχει ο πρωθυπουργός της, Ν. Γκρούεφσκι, ενώ, ερωτηθείσα σχετικά με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», που φέρεται να περιέχεται στις τελευταίες προτάσεις Νίμιτς, απάντησε ότι αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ενδεικτικές, ωστόσο, των πιέσεων που αναμένεται να ασκήσει η Ουάσιγκτον για επίλυση του ζητήματος πριν από το τέλος της θητείας του προέδρου Μπους είναι οι χθεσινές δηλώσεις που έκανε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς.

«Δεν νομίζω ότι υφίσταται θετική προοπτική για τη 'Μακεδονία' χωρίς ένταξη στο ΝΑΤΟ και εννοώ γρήγορη ένταξη στο ΝΑΤΟ», είπε. Πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένη ότι η διένεξη με την Ελλάδα για την ονομασία μπορεί να επιλυθεί πριν από το τέλος της θητείας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Απ' την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ και εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, Ιβιτσα Μπότσεφσκι, επανέλαβε χθες «ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που είναι απρόθυμη για την επίλυση της διένεξης για το όνομα».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]