Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Μαύρη Θάλασσα - Σε δεινή θέση η Τουρκία...



"Κλείστε τα στενά του Βοσπόρου"

Στις φλόγες παραδόθηκε στρατιωτική αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Χαρκίβ της ανατολικής Ουκρανίας, πολύ κοντά στην πόλη Λοζοβάγια.

Από το χώρο της αποθήκης ακούγονται περιοδικά ισχυρές εκρήξεις, που ξεκίνησαν από πυρκαγιά σε παρακείμενο δάσος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για βάση πυραύλων, ενώ άγνωστη θεωρείται η "πηγή" της φωτιάς που ξέσπασε και δημιουργεί πρόβλημα στην αμυντική θωράκιση της Ουκρανίας.

Λίγο πριν, σήμερα, οι Αμερικανοί δια μέσω της Κοντολίζας δήλωσαν πώς θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ξαναχτίσουν την πολεμική μηχανή της Γεωργίας ούτως ώστε να αντεπεξέλθει στην Ρωσική επιθετικότητα (τί λέει αυτή η γυναίκα;;;; με τί όπλα και τί στρατό -μη Γεωργιανά προφανώς- θα είναι εφικτό να αντιμετωπίσει η Γεωργία την πολεμική μηχανή της Ρωσίας;;;;)
Οι Ρώσοι δήλωσαν πώς βλέπουν τους Αμερικανούς να ξεφορτώνουν και όπλα αλλά δήλωσαν πώς δεν πειράζει!!!
Επιπροσθέτως δήλωσαν πώς η Τουρκία παραβιάζει την συνθήκη του Μοντρέ διότι επιτρέπει σε μεγαλύτερο του επιτρεπτού αριθμό ξένων πρός τα έθνη της Μαύρης Θάλασσας πλοία, να εισέρχονται στην περιοχή. Επίσης επισήμαναν το γεγονός πως σε 3 εβδομάδες το αργότερο θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει.
Αυτή τη στιγμή 10 Νατοικά σκάφη είναι στα διεθνή ύδατα ουσιαστικά έξω απο τον Ναυσταθμο της Σεβαστούπολης, ενώ 8 ακόμη αναμένονται...
Το Μόσκβα είναι στην Αμπχαζία και οι Ρώσοι διπλωμάτες σπάνε πλάκα (κυριολεκτικά) με την Κοντολίζα να μιλάει για διεθνή νομιμότητα ενώ όταν ζητήθηκε απο την Μόσχα να άρει την αναγνώριση των περιοχών αυτή απάντησε στην Δύση να άρει την αναγνώριση του Κοσσόβου!!!

Καταλαβαίνετε πώς τα στενά βγαίνουν σημαντικά στο προσκήνιο και η θέση της Τουρκίας γίνεται σημαντική αλλά ταυτόχρονα και κρίσιμη. Οι αποφάσεις των Τούρκων φαίνεται πως θα επηρεάσουν την ό,ποια εξέλιξη, αλλά ταυτόχρονα και το ίδιο το μέλλον της Τουρκίας.

Πληροφορίες από την Ελλάδα αναφέρουν πως είναι σε "αυξημένα επίπεδα εγρήγορσης" ειδικές μονάδες επιχειρήσεων, προσανατολισμένες στις προκαθορισμένες αποστολές και περιοχές δράσης τους στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή... Μη διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες 13-16 Σεπτεμβρίου, ως οριακές και ενδεικτικές των εξελίξεων...

Την ίδια ώρα ο Σαακασβίλι ισχυρίζεται πως η Μόσχα μπλοφάρει, ενώ έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του ως ηθικού αυτουργού μαζικών δολοφονιών αμάχων που διεπράχθησαν κατά την είσοδο του Γεωργιανού Στρατού στην Ν. Οσετία. Η μήνυση αυτή αναμένεται να εκδικασθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης...


Μόσχα: Θα ενισχύσουμε την παρουσία μας στη Μεσόγειο

Σύμφωνα με ρωσική διπλωματική πηγή την οποία επικαλείται το Reuters, το ρωσικό πολεμικό ναυτικό προτίθεται να επισκέπτεται πιο συχνά τα λιμάνια της Συρίας στο πλαίσιο της στρατηγικής της Μόσχας να ενισχύσει την παρουσία της στη Μεσόγειο.
Οι πληροφορίες αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση.
«Η ναυτική μας παρουσία στη Μεσόγειο θα ενισχυθεί», δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρώσος διπλωμάτης.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ___Αρχάγγελος Μιχαήλ
    (Οχι Σαακσβίλι...)

    ___ Ωραία πράγματα (πόλεμος νεύρων), τώρα συνειδητοποιούν οι Τούρκοι τι σημαίνει να κατέχεις Στρατηγική θέση...
    ___ Πόσα Νατοικά πλοία βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των Tu-160?
    ___ Εξαιρετική η δήλωση της Rice.
    (και απόλυτα υπεύθυνη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]