Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παγκόσμιες ανακατατάξεις και σκέψεις των Τούρκων για την Κύπρο


Τι κάνουν τα τσακάλια


όταν μυρίσουν αίμα;


Η σύγκρουση στον Καύκασο


δημιουργεί μία μοναδική ευκαιρία


στους Τούρκους για τη Βόρεια Κύπρο!


Οι πρόσφατες εξελίξεις μόνο χαλάρωμα δεν φέρνουν στην Ρωσία και οδηγούν αναγκαστικά την πολιτική του Κοσσυφοπεδίου σε «αδιέξοδο». Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μία τεράστια ευκαιρία για την Τουρκία, προκειμένου να προχωρήσει σε μία ακόμη σύγκρουση στην περιοχή της Κύπρου.

Η Ρωσία υπαινίσσεται το «διεθνές δίκαιο» και την «σταθερότητα των συνόρων, ενώ χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και η Γαλλία, προχώρησαν στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Ωστόσο, η Μόσχα είναι πλέον αυτή που ορίζει τα σύνορα της Γεωργίας, αν χρειαστεί περνώντας και στη χρήση στρατιωτικής δύναμης (όπως άλλωστε έπραξε μέχρι στιγμής).

Παρατηρώντας αντικειμενικά και ψύχραιμα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο εύκολα μπορεί κανείς να παρατηρήσει πως η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μία τεράστια ευκαιρία για την Τουρκία, προκειμένου να προχωρήσει σε μία ακόμη σύγκρουση στην περιοχή της Κύπρου.

Λίγους μόλις μήνες πριν, τέθηκε στο τραπέζι των συνομιλιών μία ουσιαστική συζήτηση για την κατάσταση στην Κύπρο, ενώ η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου ήταν ακόμη υπό συζήτηση. Εκείνη την εποχή ο κόσμος είχε ρωτήσει: «Γιατί αυτή η άποψη, όπως αυτή του Κοσσυφοπεδίου που επέλεξε την αυτοδιάθεσή του, δεν εφαρμόζεται αλλά και δεν αποδέχεται τους Τούρκους που ζουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, οι οποίοι έχουν τη δική τους σημαία, γη, σύνορα και διοίκηση;»

Είναι αναπόφευκτο πως η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι ένα θέμα που ηχεί πιο δυνατά σε σχέση με τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία, σε σχέση με τους αγώνες για ανεξαρτησία και είχε ψιθυριστεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Με λίγα λόγια, «η ένταση στο κατώφλι μας» έφερε έναν τεράστιο κίνδυνο για την Τουρκία; Η Άγκυρα ήταν και είναι αντιμέτωπη με έναν «μείζονα κίνδυνο πολέμου» και βρέθηκε μεταξύ του μεγάλου γείτονα, τη Μόσχα, με την οποία θέλει να διατηρεί καλές σχέσεις και την υπερδύναμη αλλά και «παραδοσιακό σύμμαχο», την Ουάσιγκτον.

Την ίδια όμως στιγμή, έχει προκύψει μία νέα ευνοϊκή ευκαιρία για την Τουρκία να επιλύσει το 40χρονο Κυπριακό».


Με βάση το παραπάνω άρθρο το οποίο βρήκαμε στο hotnewsturkey.com, είναι σαφέστατο πως στην Τουρκία οι σκέψεις περί εκμετάλλευσης της χρονικής συγκυρίας ώστε να «αρπάξουν» ξανά κομμάτια (και γιατί όχι ολόκληρη) την Κύπρο, είναι κάτι περισσότερο από υπαρκτές και τείνουν να γίνουν δεσπόζουσες εάν αναρωτηθεί κανείς τι συμβαίνει με τους στρατιωτικούς και την Εργκένεκον που ψάχνουν να βρουν ευκαιρία να πάρουν και πάλι την κατάσταση στα χέρια τους…

Η Ελλάδα και η Κύπρος καλούνται να προετοιμάσουν όλα όσα χρειάζονται για να μην δούμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]