Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φτερά έκαναν 9 εκατομμύρια ευρώ από εκκλησιαστική οργάνωση


Μαύρη τρύπα τουλάχιστον 9 εκατομμυρίων ευρώ στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας Αλληλεγγύη αποκάλυψε η έκθεση του Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Προκόπιου.

Η έρευνα του κ. Προκόπιου διήρκησε πέντε μήνες, ωστόσο η Σύνοδος αποφάσισε ότι θα χρειαστούν άλλοι τρεις μήνες για περαιτέρω έρευνες ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Μάλιστα, η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της δεν αναφέρει καμία οικονομική ατασθαλία σχετικά με την οργάνωση Αλληλεγγύη. Μονάχα μετά από ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα φτάνει τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με σχόλια που έκαναν ιεράρχες στα Νέα, τα 9 εκατομμύρια ευρώ είναι το προσδιορισμένο έλλειμμα. Κανείς δεν γνωρίζει πόσο είναι το απροσδιόριστο.

Συνεχίζουν λέγοντας «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα προκύψει εάν αποδειχθεί ότι η Αλληλεγγύη χρωστάει το Χ ποσό ή ότι δεν θα έπρεπε να προβεί στις Χ ενέργειες».

Ο κ. Άνθιμος μίλησε και για την κακή οικονομική κατάσταση της Αλληλεγγύης η οποία δυσκολεύεται να πληρώσει τους 150 υπαλλήλους της.

«Υπάρχει μια προβληματική διαχείριση τα αντικειμενικά στοιχεία της οποίας πρέπει να διατυπωθούν μετά από έλεγχο. Δεν μπορούμε όμως τώρα να πούμε ότι αυτός ή ο άλλος είναι καταχραστής».

Η Ιερά Σύνοδος όμως δεν έδωσε απαντήσεις ούτε για το σκάνδαλο με τους 340 τόνους σάπιων κοτόπουλων που η ΜΚΟ Αλληλεγγύη ήταν έτοιμη να στείλει το 2007 στο Ιράκ αλλά κατασχέθηκαν από τη νομαρχία Πειραιά.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]