Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Δεν υπογράφει προεδρικά διατάγματα ο Τσερβένκοφσκι


Εκθέτει τον Γκρούεφσκι

Την πρόθεσή του να μην υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για την εφαρμογή μιας σειράς νόμων που ψηφίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τη Βουλή, απουσίαι των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που απέχει από τις εργασίες της, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι, μεταξύ άλλων, δεν πρόκειται να υπογράψει και το προεδρικό διάταγμα για το νόμο αναφορικά με τη χρήση της αλβανικής γλώσσας, τον οποίο το αντιπολιτευόμενο «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών » (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, έχει χαρακτηρίσει ως «παρωδία» και «ανεπαρκή».

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφορικά με την πρωτοβουλία που γνωστοποίησε την Πέμπτη, με στόχο την επιστροφή της αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Το DPA αποδέχτηκε τις προτάσεις του κ. Τσερβένκοφσκι και θα επιστρέψει σύντομα στη Βουλή, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) της Ράντμιλα Σεκερίνσκα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του κ. Τσερβένκοφσκι, δεν έχει ακόμη γνωστοποίηση τη θέση του.

Την πρωτοβουλία του κ. Τσερβένκοφσκι για την επιστροφή της αντιπολίτευσης στη Βουλή, χαιρέτισε σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της ΕΕ στην ΠΓΔΜ, Έρβαν Φουερέ.

Σημειώνεται πως το SDSM απέχει από τη Βουλή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δίωξη του αντιπροέδρου του κόμματος αυτού και δημάρχου της πόλης Στρούμιτσα, Ζόραν Ζάεβ, ενώ το DPA απέχει από τη Βουλή καθώς αμφισβητεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ.

Στη Βουλή της ΠΓΔΜ, σήμερα συμμετέχουν μόνον ο συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]