Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέλος της Εργκενέκον και ο Μπαϊκάλ;


«Φως» στη μυστική σχέση του Ντενίζ Μπαϊκάλ με την Εργκενέκον ρίχνει η τουρκική εφημερίδα Taraf, αποκαλύπτοντας ότι ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος είναι (πιθανότητα) μέλος της παρακρατικής οργάνωσης.

«Φως» στη μυστική σχέση του Ντενίζ Μπαϊκάλ με την Εργκενέκον ρίχνει η τουρκική εφημερίδα Taraf, αποκαλύπτοντας ότι ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος είναι (πιθανότητα) μέλος της παρακρατικής οργάνωσης.

Αποκαλύψεις που, εάν επιβεβαιωθούν, αναμένεται να πυροδοτήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, λίγες ώρες μετά τη «δικαίωση» του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Eκθεση
Σύμφωνα με την Taraf, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε καταρτίσει το 2002 μία έκθεση για την Εργκενέκον, την οποία είχε καταθέσει τον Νοέμβριο του 2003 στον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν, και στην οποία αναφερόταν η οργανωτική χάρτα της. Στη χάρτα αυτή περιλαμβάνονταν τα ονόματα επιφανών πολιτικών και δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων του Μπαϊκάλ.

Η αρθρογράφος της Taraf, Γ. Κονγκάρ επισημαίνει ότι «αυτό μπορεί να μην αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι αυτοί εργάζονταν για την Εργκενέκον, δείχνει όμως ότι πρόσωπα που σήμερα κατέχουν σημαίνουσες θέσεις στον χώρο των επιχειρήσεων, των ΜΜΕ και της πολιτικής καταγράφηκαν τότε από το ΜΙΤ ως ύποπτοι για δεσμούς με την παρακρατική οργάνωση.

Η Κονγκάρ κάνει ακόμα αναφορά σε πρόσφατη ομιλία του Μπαϊκάλ, στην οποία ο ηγέτης της αντιπολίτευσης εμφανίζεται να υπεραμύνεται υπέρ του δέοντος υπόπτους ως μέλη της Εργκενέκον.

Στοιχεία της ΜΙΤ θα συμπεριληφθούν στο κατηγορητήριο κατά της Εργκενέκον για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]