Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία επιστολή του Ελληνοκαναδικού Κονγκρέσσου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια που αξίζει να θυμηθούμε


Επιστολή αγωνίας

και κάλεσμα σε αγώνες



Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο τέλος του Φεβρουαρίου 2008. Αξίζει να θυμηθούμε τα γραφόμενα και την εκδήλωση της αγωνίας των Ελλήνων του Καναδά οι οποίοι έκαναν μία προσπάθεια να θυμίσουν σε όλους μας τα πραγματικά γεγονότα στο θέμα των Σκοπίων.
Υπήρξαν βέβαια μετέπειτα αρκετές εξελίξεις, όμως η "προφητική" επιστολή κάλυψε αρκετές από αυτές. Εξαιρούνται οι πρόσφατες εξελίξεις της επιστολομανίας του Σκοπιανού πρωθυπουργού κ. Γκρούεφσκι...

Η επιστολή του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσσου

Μακεδονία: Ανοιχτή Επιστολή

στον Πρόεδρο της Ελληνικής

Δημοκρατίας

chc-logo2.jpg

29 Φεβρουαρίου, 2008

Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
Κάρολο Παπούλια

Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε,

Μεγάλα ερωτηματικά και ανησυχίες έχουν γεννηθεί στον Ελληνισμό του Καναδά, ο οποίος αισθάνεται ότι ο κώδωνας του εθνικού συναγερμού για την πολιτισμική μας κληρονομιά και για την εδαφική μας ακεραιότητα έχει σημάνει και, παρόλες τις προσπάθειες απο-προσανατολισμού και αποσιώπησης που γίνονται, έχει σημάνει εκκωφαντικά.

Και δεν είναι αδικαιολόγητες οι ανησυχίες, Κύριε Πρόεδρε, όταν σειρά γεγονότων μέχρι σήμερα τις επιβεβαιώνει. Σας τις μεταφέρουμε:

  • Το Euronews δημοσιεύει χάρτες της ελληνικής επικράτειας χωρίς μερικά από τα νησιά μας.

  • «Μυστικές εκθέσεις» από το State Department ομιλούν για πιθανή επίθεση εναντίον της Ελλάδας από την Αλβανία.

  • Η εφημερίδα «Le Monde» σε πρόσφατο άρθρο της αναφέρεται στο τέλος των Βαλκανικών κρατών και της Ελλάδας.

  • Η Ελλάδα προωθεί και εφαρμόζει την πολυ-πολιτισμική Ευρωπαϊκή πολιτική, ενώ η Ευρώπη αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο με βάση την εθνική ταυτότητα των Κοσσοβάρων. Ταυτόχρονα γίνονται διαβήματα εναντίον της Ελλάδας για καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων «μειονοτήτων» στην Ανατολική Μακεδονία, και στην Θράκη, καθώς επίσης γίνεται λόγος στον τύπο για αυτονομιστικά κινήματα στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Κέρκυρα, την Θράκη…

  • Τα Καναδικά ταχυδρομεία προσέφεραν στους πελάτες τους μέχρι πρότινος, ταχυδρομικές υπηρεσίες με τις χώρες της «Κρήτης», των «Δωδεκανήσων» της «Κέρκυρας», και της «Μακεδονίας». (Μετά από έντονη διαμαρτυρία του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, το «λάθος» διορθώθηκε, εκτός από την χώρα «Μακεδονία» διότι το …ζητούσανε οι πελάτες τους!)

  • Καναδός διπλωμάτης, πρώην Πρέσβης στα Βαλκάνια, παρέστει με την επίσημη ιδιότητά του σε εκδήλωση για την «απελευθέρωση της Μακεδονίας» πού είναι υποδουλωμένη από την… Ελλάδα!, ενώ σαν ιδιώτης υποστήριξε από τους πρώτους την αναγνώριση της πΓΔΜ εκ μέρους του Καναδά με το γνωστό σχήμα: «διμερώς».

  • Οι αλλαγές σε χάρτες, βιβλία ιστορίας, και ο διασυρμός του ονόματός μας και η χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από παραδοσιακούς συμμάχους και άσπονδους φίλους-γείτονες είναι μέρος της καθημερινής εμπειρίας μας.

  • Το BBC σταμάτησε να μεταδίδει προγράμματα στην ελληνική αλλά μεταδίδει προγράμματα στην αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική» γλώσσα.

  • Εντείνονται οι πιέσεις να σταματήσουν οι επιδοτήσεις για τα Ελληνικά ημερήσια σχολεία της Ομογένειας.

  • Η στυγνή και συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα και ο πόλεμος μαίνονται στο Διαδίκτυο, χώρος όπου οι καινούργιες γενιές γαλουχούνται και διαπαιδαγωγούνται, χωρίς ουδεμία συμμετοχή ή αντίδραση της Ελλάδος.

  • Τα δορυφορικά ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης δεν βοηθούν αλλά αποπροσανατολίζουν, ασχολούμενα περισσότερο με θέματα κουτσομπολιού μάλλον παρά εθνικής επαγρύπνησης.

  • “Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη ¹”

  • Η Ελληνική Κυβέρνηση, δείχνοντας διαλλακτικότητα ως συνήθως, δέχεται να εξετάσει τις απαράδεκτες προτάσεις του κ. Νίμιτζ ως βάση διαπραγμάτευσης, ο οποίος συν τοις άλλοις προτείνει πέντε ονομασίες για το κράτος των Σκοπίων, στην ουσία τέσσερεις, δηλαδή τις επόμενες τρείς, οι οποίες είναι οι εξής δύο: η «Δημοκρατία της Μακεδονίας», προσβάλλοντας έτσι την νοημοσύνη όλου του Ελληνικού Λαού.

Διαπιστώνουμε ότι το πολυεθνικό νέο κράτος των Σκοπίων:

  • Χρησιμοποίησε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και κατάφερε να συνάψει «διμερείς» συμφωνίες αναγνώρισης σαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με πάνω από 120 κράτη και με την ανοχή των Ελληνικών Κυβερνήσεων.

  • Παραβίασε και παραβιάζει συστηματικά και αυτή την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, τις σχετικές Διεθνείς Συνθήκες και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο ενώ η Ελλάδα στέκεται ουδέτερος παρατηρητής αυτών των παραβιάσεων.

  • Περιφρονεί επίσης τις αποφάσεις 817/1993 και 845/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (όπως διαπιστώθηκε και στην πρόσφατη σύνοδο της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ).

  • Αγνόησε και αγνοεί τις αποφάσεις που πήρε η Ε.Ε. στις Βρυξέλλες (16.12.1991), στο Γκιμαράες (3.5.1992), στη Λισαβόνα (27.6.1992) και στο Εδιμβούργο (12.12.1992).

  • Χρησιμοποίησε το σχήμα και την τακτική της διμερούς αναγνώρισης με κράτη-μέλη της διεθνούς κοινότητας και με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και της Γ. Γραμματείας του ΟΗΕ, δημιουργώντας έτσι μέλη-συνενόχους στην παραχάραξη αυτή της Ελληνικής ιστορίας.

  • Μην κρατώντας ούτε καν τα προσχήματα τήρησης των αποφάσεων του ΟΗΕ, εμφανίζεται σαν «Μακεδονία» σε Διεθνή Συνέδρια, συμμετέχει στις πολυεθνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και με την ανοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά και του ΟΗΕ στον όνομα του οποίου υπέγραψαν τις εν λόγω συμφωνίες.

  • Συνεχίζει να ασκεί αλυτρωτική προπαγάνδα σε βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας και συνεχίζει να χρησιμοποιεί για επεκτατικούς λόγους, το όνομα της Μακεδονίας.

  • Διατηρεί εχθρική προπαγάνδα ενσωματωμένη στα διδακτικά βιβλία όλων των βαθμίδων του εκπαιδευτικού του συστήματος. Γιατί δεν διαμαρτύρεται η Ελληνική Κυβέρνηση;

  • Σφετερίζεται την Ελληνική Ιστορία και πολιτισμική κληρονομιά μας. Σκοπιανή καθηγήτρια αναγγέλλει ομιλία της στο Smithsonian Institute της Ουάσινγκτον γιά τους προγόνους της και βασιλείς της Μακεδονίας Φίλιππο και Μέγα Αλέξανδρο χωρίς παρέμβαση της Ελλάδος.

  • Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός καταθέτει πρόσφατα στέφανο σε μνημείο, μπροστά σε χάρτη με μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας, την Μακεδονία, ενώ ολόκληρες πολυκατοικίες στα Σκόπια ντύνονται με πελώρια πανώ με τον ίδιο αλυτρωτικό χάρτη, τροφή στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, τροφή στις επόμενες γενιές. Τι περιμένει για να αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση; Μήπως έτσι δεν κατάφεραν και πάλι οι Σλάβοι των Σκοπίων να πάρουν υπογραφές αναγνώρισης με πάνω από 120 χώρες;

Και τα ερωτηματικά συνεχίζονται κύριε Πρόεδρε:

  • Πώς δεχόμαστε η διαπραγμάτευση για την ονομασία γειτονικής χώρας να συνδέεται με την αδιαφιλονίκητη ιστορία και τον πολιτισμό του Ελληνικού Έθνους, της παράδοσης και κληρονομιάς μας και δεν αντιδρούμε με ένα «ΟΧΙ!»;

  • Με ποιά λογική υποστηρίζουμε και προωθούμε την ενταξιακή πορεία νέων μελών στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση όταν, πριν ακόμη γίνουν αποδεκτά, απειλούν την εδαφική και πολιτισμική ακεραιότητα της Ελλάδας; Τι νομίζουμε ότι θα γίνει μετά την ένταξή τους;

  • Δεν πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να υπερασπίσει πρώτα τα μέλη της; Το θέσαμε έτσι στην Ε.Ε.; Υπάρχει τόσο μεγάλη κρίση ηγεσίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Γιατί επιτρέπουμε να παίρνουν το μέρος των Σκοπίων σε ένα τόσο καθαρό θέμα;

  • Mπορεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών να επιβάλει την τήρηση των αποφάσεων και συμφωνιών που υπογράφονται στο όνομά του, ή ο ρόλος και οι παρεμβάσεις του είναι επιλεκτικές, μονομερείς, κατευθυνόμενες και ιδιαίτερα προκλητικές για την νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού, αλλά και επικίνδυνες για την εδαφική και πολιτισμική ακεραιότητα της χώρας μας;

  • Σε ποιό μέλλον επενδύουν οι πετυχημένες Ελληνικές Επιχειρήσεις και το Ελληνικό Δημόσιο στα Σκόπια; Δεν επιδοτούν με αυτό τον τρόπο έμμεσα, και με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σλάβων των Σκοπίων, στήνοντας τους βάσεις και οικονομικά εφαλτήρια για να πετύχουν αυτό που έχουν σμιλέψει στο «τσιμέντο» του Συντάγματός τους: την αρπαγή της Μακεδονίας;

  • Πού είναι οι χιλιάδες Έλληνες της Βαρντάρσκα Μπανοβίνα και του Τίτο;

Κύριε Πρόεδρε,

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο σας μεταφέρει όλες αυτές τις σκέψεις, τα ερωτηματικά και τις έκδηλες ανησυχίες της Ομογένειας του Καναδά, για τις πιο πολλές από τις οποίες διαδήλωσε μπροστά στο Κοινοβούλιο της Οτάβας στις 27 του περασμένου Οκτώβρη, όταν ο Καναδάς αναγνώρισε «διμερώς» την Βαρντάρσκα σαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Και τα πατριωτικά μηνύματα είναι καθαρά:

«ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ»

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ»

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»

«ΟΛΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»

«ΟΧΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ»

Κύριε Πρόεδρε,

Μην παραδώσετε την Ελληνική Ιστορική, Πολιτισμική και Eθνική κληρονομιά της Ελληνικής Μακεδονίας εις τον αιώνα τον άπαντα με τυχόν απόφασή σας να παραδώσετε τον όρο «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε μορφή, ούτε στο Αλβανο-Σλαβικό κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια, ούτε σε κανέναν.

Αν σε κάθε γέφυρα που χτίζουμε με παραδοσιακούς φίλους ή με άσπονδους γείτονες παραχωρούμε ένα κομμάτι της ταυτότητας και της εθνικής μας κυριαρχίας, προς «χάριν της ειρήνης και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη», ενώ από την άλλη μεριά της γέφυρας σμιλεύονται τα λευκά μας μάρμαρα με θεμέλια την δική τους εθνική ταυτότητα, τότε στο μέλλον η Ελλάδα θα είναι πραγματικά: «…κάποια τέως χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης…».

Μην το κάνετε!.

Με Πατριωτικούς Χαιρετισμούς

Εκ μέρους του Συμβουλίου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου,
Δημήτριος Μανωλάκος, Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου
Αντώνης Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]