Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναβρασμός στα Σκόπια - Μιλόσοσκι: «Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στις αξίες μας»


«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχτούμε επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας, υπό οποιοδήποτε τίμημα. Η εκκρεμότητα αυτή δεν είναι δευτερεύον θέμα για τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά πρωταρχικό. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στις αξίες μας και στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, τα οποία σχετίζονται με το συνταγματικό μας όνομα», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ».

Ο κ. Μιλόσοσκι επαναλαμβάνει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να υπεισέλθει σε συνομιλίες αναφορικά με την «μακεδονική εθνική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα».

«Δεν διαπραγματευόμαστε για την εθνική μας ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα. Στις συνομιλίες που διεξάγονται, η Μακεδονία υπερασπίζεται το δικαίωμα του εθνικού και γλωσσικού αυτοπροσδιορισμού από την επιθετική προσέγγιση της Αθήνας. Είναι εμφανές ότι η Ελλάδα, ως τελικό στόχο έχει να θέσει σε κίνδυνο αυτά τα βασικά ανθρώπινα κα εθνικά δικαιώματα», συμπληρώνει ο κ. Μιλόσοσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ απορρίπτει ισχυρισμούς ότι κάποιες από τις δηλώσεις του μπορεί να εκληφθούν ως ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα μίας χώρας, από την προσπάθεια μίας γειτονικής χώρας να αμφισβητήσει το δικαίωμα στο συνταγματικό μας όνομα και κατ' επέκταση να θέσει σε κίνδυνο την εθνική και γλωσσική μας ταυτότητα», συμπληρώνει ο κ. Μιλόσοσκι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]