Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Vardarska: Δημοκρατία σε... δόσεις - Εκλογές την Κυριακή στα τελευταία 15 εκλογικά τμήματα



Επανάληψη της ψηφοφορίας


σε 15 εκλογικά τμήματα την Κυριακή


Σε 15 εκλογικά τμήματα θα επαναληφθεί, την Κυριακή 29 Ιουνίου, η ψηφοφορία των βουλευτικών εκλογών, ανακοίνωσε σήμερα η Κρατική Επιτροπή Εκλογών της ΠΓΔΜ, μετά και την εξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας των εφέσεων των δύο μεγάλων αλβανικών κομμάτων (DUI και DPA).
Στα 15 αυτά εκλογικά τμήματα είναι εγγεγραμμένοι 14.551 ψηφοφόροι (0,82% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος).
Η ψηφοφορία στα προαναφερθέντα τμήματα, τα οποία βρίσκονται κυρίως σε περιοχές όπου η πλειοψηφία των ψηφοφόρων είναι Αλβανοί, θα επαναληφθεί λόγω παρατυπιών που σημειώθηκαν, τόσο στις βουλευτικές εκλογές της 1ης Ιουνίου, όσο και στην επαναληπτική ψηφοφορία σε 187 εκλογικά τμήματα, την 15η Ιουνίου.
Η επανάληψη της ψηφοφορίας αποφασίστηκε, επειδή το τελικό αποτέλεσμα σε αυτά μπορεί να επηρεάσει την κατανομή κάποιων εδρών στη Βουλή.
Το Σάββατο το Κοινοβούλιο επικύρωσε τη θητεία 114 βουλευτών, από τους 120 που αριθμεί το σύνολο του σώματος. Η επικύρωση της θητείας των υπολοίπων έξι βουλευτών αναμένεται να γίνει μετά την επαναληπτική ψηφοφορία της 29ης Ιουνίου.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ... ΔΟΣΕΙΣ
Φαίνεται πως εκεί στα Σκόπια, ο Γκρούεφσκι και η παρεούλα του, διασκεδάζουν παραβιάζοντας και εξευτελίζοντας συστηματικά την δημοκρατία.
Μετά τις επαναληπτικές εκλογές, αποφασίστηκε να ξαναγίνουν εκλογές σε 15 εκλογικά τμήματα επειδή έγιναν έκτροπα (βία, νοθεία, κλοπή εκλογικών καλπών και άλλα πολλά και ευτράπελα).
Η αντίληψη πως οι εκλογές μπορούν να γίνονται σε... δόσεις είναι παγκόσμια προτωτυπία και ασφαλώς δείχνει τις αντιλήψεις που έχουν για την εκλογική διαδικασία όλοι αυτοί που βρίσκονται στο κυβερνών κόμμα (τουλάχιστον). Μάλλον έχουν την εντύπωση πως η δημοκρατία είναι σαν σαλόνι, που σου προσφέρει μεγάλες ανέσεις και που μπορείς να το αγοράσεις με δόσεις...
Καμία απολύτως σοβαρότητα και αυτοσεβασμός δεν υπάρχει στο κρατίδιο της περιοχής του Βαρδάρη (Vardarska) και ο Γκρουέφσκι με τους συν αυτώ φροντίζουν σχεδόν καθημερινά να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Βέβαια, η παγκόσμια κοινότητα, η διενής πολιτική σκηνή είναι πρωτεργάτης σε αυτή την κατάσταση. Ανέχεται και υποβοηθά στην διακυβέρνηση αυτής της ταλαιπωρημένης περιοχής από αυτό το τσούρμο των μπαρόβιων, των νταβατζήδων της νύχτας και των εμπόρων του λευκού θανάτου. Δίνονται συνεχώς στηρίγματα, σε αυτή την παρέα των νεαρών, στο να είναι συνεχής ο βιασμός κάθε δημοκρατικού θεσμού.
Το έγκλημα που γίνεται δεν είναι βέβαια και για να απορεί κανείς. Τα μεγαλοσυμφέροντα φρόντισαν να "εξαφανίσουν" από την πολιτική σκηνή των Σκοπίων κάθε σοβαρή προσωπικότητα και τοποθέτησαν τα δικά τους "παιδάκια", για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους.
Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς το επίπεδο του Γκρούεφσκι και της αλητοπαρέας του, αν ρίξει μία ματιά στα μέχρι σήμερα γεγονότα.
Η επιμονή του Μπους, που τους πήρε υπό την προστασία του, δείχνει την σοβαρότητα της παρεούλας.
Το να σε εκτιμά ο Μπους μάλλον είναι μία προβληματική κατάσταση... και αυτή ακριβώς η "κατάσταση" έχει γίνει πραγματικότητα και βίωμα για το μόρφωμα του κρατιδίου Σκοπίων.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]