Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αδιάλλακτος και ο Μιλόσοσκι για τις συζητήσεις του ονόματος

Σταθερά αδιάλλακτοι οι Σκοπιανοί
συνεχίζουν να προκαλούν την Ελλάδα



Αμετακίνητος στις γνωστές θέσεις των Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι σε συζήτηση που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων «Φίλοι της Ευρώπης» με θέμα την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
Σύμφωνα με τον κ. Μιλοσόσκι, η σκοπιανή πλευρά προτίθεται να προσέλθει στο νέο γύρο των συνομιλιών για την επίλυση του προβλήματος «με αποφασιστικότητα και χρησιμοποιώντας μια γλώσσα με επιχειρήματα με στόχο τη διατήρηση του εθνικού μας ονόματος».
Ειδικότερα, στην παρέμβασή του ο Σκοπιανός υπουργός, αφού εξέφρασε κατ' αρχήν την ανησυχία του για την «κατάχρηση, όπως ανέφερε, που κάνει ένα συγκεκριμένο κράτος μέλος της ΕΕ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του, σημείωσε ότι «η αξιοπιστία της ΕΕ δεν θα πρέπει να καταστεί όμηρος ανεύθυνων συμπεριφορών από την πλευρά των πολιτικών».

Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ελλάδα έχει θέσεις και κατανόηση

Απαντώντας στον κ. Μιλοσόσκι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δημητρακόπουλος, ένας εκ των δύο συντονιστών της συζήτησης, ευρωβουλευτής της ΝΔ, τόνισε ότι είναι προφανές πως υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται τις θέσεις της και εξέφρασε την ελπίδα στον επικείμενο νέο γύρο των συνομιλιών η σκοπιανή πλευρά να προσέλθει με πνεύμα εποικοδομητικής προσέγγισης, ώστε να διευθετηθεί το μόνο θέμα που χωρίζει τις δύο χώρες.
Καταλήγοντας επανέλαβε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν σημαντικό στοιχείο για τη συνέχιση της διαδικασίας που αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]