Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την βοήθεια του Πεκίνου για το όνομα των Σκοπίων ζήτησε ο Παπούλιας

Χρειαζόμαστε και τους Κινέζους

για να υπερασπιστούμε

όσα η ιστορία αναφέρει;


Τη στήριξη του Πεκίνου στο ζήτημα της ονομασίας ΠΓΔΜ ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κίνα.
Ο κ. Παπούλιας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Χου Ζιντάο, τον ενημέρωσε για την κατάσταση στα Βαλκάνια κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Κόσσοβο, αλλά και την εκκρεμότητα για την ονομασία της ΠΓΔΜ και ζήτησε από το Πεκίνο να συμφωνήσει με τυχόν σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ονομασία της γείτονος.
Και φυσικά καλά κάνει ο κ. Παπούλιας να προσπαθεί να βρει ακόμη έναν σύμμαχο για την χώρα μας μέσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Αλλά είναι να αναρωτιέται (και νομίζω δικαίως) κανείς, για το πόσο πίσω έχει μείνει η εξωτερική μας πολιτική, η οποία δεν κατάφερε να αποδείξει τα αυταπόδεικτα!!!
Δεν καταφέραμε να πούμε και να πείσουμε την παγκόσμια κοινότητα ότι η ιστορία είναι σαφής και όσα έχουν καταχωρηθεί αποδεικνύουν το γιατί η περιοχή του Βαρδάρη δεν δικαιούται, κατ' αρχάς, την λέξη Μακεδονία στην ονομασία της ως κράτος.
Και αναφέρω κατ' αρχάς, διότι πέρα από την ονομασία που είναι απόλυτα αυτοπροσδιοριζόμενη εκ μέρους τους χωρίς να σέβονται την καλή γειτονία και όλα τα άλλα που οφείλουν να σεβαστούν ως κράτος πλέον, εφαρμόζουν ανεπίσημα αλυτρωτική πολιτική εις βάρος της Ελλάδος, και τολμούν να διεκδικούν και την Μακεδονία (περιοχή της Ελλάδας που είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσια σε έκταση από την περιοχή του Βαρδάρη).
Ο κ. Παπούλιας καλά κάνει και προσπαθεί να καλύψει τα "κενά" πολιτικής που έχουν δημιουργηθεί.
Το θέμα όμως είναι τι κάνουν και τι έκαναν και οι υπόλοιποι...
Μήπως, άραγε, ο κ. Μητσοτάκης έχει να αναφέρει κάτι σχετικό, μετά από εκείνο το "μην κάνετε έτσι, το θέμα με το όνομα σε δέκα χρόνια θα έχει ξεχαστεί"...;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]