Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξένοι δημοσιογράφοι, Έλληνες αντιεξουσιαστές και αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα


Η πολιτικη αναστατωση, η πολωση και οι συνεπειες τους, το μπλοκαρισμα των εθνικων δυναμεων και η στασιμοτητα δεν ειναι αυτογενη, αλλα οφειλονται στην ελλειψη εθνικων δομων και την εξαρτηση των τυπικα υπαρχοντων απο το εξωτερικο
του Εμμανουηλ Σαριδη
Περι τινος προκειται;
Η ερευνα που ακολουθει ασχολειται με τον ρολο που παιζουν στην Ελλαδα διαφοροι δημοσιογραφοι, οι ανταποκρισεις των οποιων παρουσιαζουν μια Ελλαδα, οπου κυριαρχουν οι διαδηλωσεις, η ακριβεια, η καταπιεση των μεταναστων και γενικα οπου ολα ειναι στραβα και αναποδα.
Μα, δεν ειναι πραγματικα ετσι, θα ρωτησουν πολλοι. Μπορει να ειναι ετσι, ομως η ιδια κατασταση επικρατει και στην Γερμανια, οπου ζω απο το 1960, κανεις ομως δεν κανει αποκλειστικα τετοιες ανταποκρισεις. Οι δε Γερμανοι προσπαθουν με καθε τροπο να παρουσιασουν την χωρα τους απο την "σοκολατενια" της οψη, κανεις δεν γραφει, οτι καθε πεμπτο παιδι ζει κατω απο τα ορια της φτωχιας η οτι σε σταθμους η στο δρομο θα δεις Γερμανους να ψαχνουν στα καλαθια απορριματων για φαγωσιμα.
Η ερευνα λοιπον θα βαλει κατω απο το μικροσκοπιο τις δρασεις ορισμενων Γερμανων, που ειτε σαν δημοσιογραφοι, ειτε σαν προτυπα της ελληνικης νεολαιας εχουν επηρεασει – και επηρεαζουν ακομη – την πολιτικη ζωη του τοπου. Βασικο προσωπο ειναι η γερμανιδα "συντροφος", "αναρχικη", "αριστερη", "αντιφασιστρια" και "δημοσιογραφος" Heike Schrader, θα γινει ομως αναφορα και στον κατα καποιο τροπο προκατοχο της Rolf Pohle ("συντροφος", "αναρχικος", "αριστερος", "αντιφασιστας" και "μεταφραστης") και του Günter Wallraff (την δεκαετια του 70), και στον ρολο που παιζουν – και παιξανε – σαν δημοσιογραφοι, αναρχικοι, προβοκατορες και σαν συνδεσμοι με αντιεξουσιαστικες ομαδες, αριστερα πολιτικα κομματα, αντιφασιστικες οργανωσεις η εκδοτικους οικους. Και, καθ’ολες τις ενδειξεις, σαν πληροφοριοδοτες γερμανικων και αλλων μυστικων υπηρεσιων.
Πολλοι χαρακτηριζουν τετοιου ειδους μελετες σαν συνωμοσιολογικες, αγνοωντας οχι μονο τους τροπους, με τους οποιους οι Μεγαλοι "κανουν τη δουλεια τους", τα μεσα που μεταχειριζονται οσοι εχουν στα χερια τους την εξουσια και ελεγχουν κρατη, κοινωνιες και προσωπα η την στοιχειωδη λειτουργια μυστικων υπηρεσιων και διπλωματιας. Η διεθνης ορολογια της συνωμοσιας, η λεξη Konspiration, προερχεται απο την ουσιαστικοποιηση του λατινικου coniurare = συνασπιζομαι, συμμαχω στα κρυφα με ορκο.
Σημερα η ορολογια για διαφορους λογους εχει εναν αρνητικο χαρακτηρα, παρα το οτι δεν ειναι ταυτοσημη με την επιορκια, ομως η συνωμοσια δεν εχει παντα κατωτερα κινητρα, οπως μας δειχνει ο βιος του πριγκηπα Niccolò Machiavelli, τον οποιο μελετουν σημερα οι ασχολουμενοι με την διπλωματια, η συνωμοσια της Εταιριας των Ισων του Γαλλου σοσιαλιστη Gracchus Babeuf το 1793 και οι μυστικες εταιριες που εδρασαν στην Ελλαδα το 1821.
Για να διαβάσετε όλο το άρθρο-έρευνα από το Berlin Athen
πατήστε εδώ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]