Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φιλοσκοπιανές τάσεις εκδηλώθηκαν στα παρασκήνια της Συνόδου υπουργών Εξωτερικών

Φιλοσκοπιανές εμμονές

Πριν καν ξεκινήσει η σλοβένικη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε αρχίσει να τσακώνεται η Ντόρα με τον Σλοβένο ομόλογό της Ντιμίτρι Ρούπελ (μαζί στη φωτό).
Μπορεί να ήταν η κακή προσωπική χημεία της Μπακογιάννη με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων από τη Λιουμπλιάνα...
Μπορεί να ήταν και η φιλοσκοπιανή εμμονή της Σλοβενίας που, ως προεδρεύουσα της Ε.Ε., ήθελε να ανοίξουν γραφείο στην ΠΓΔΜ...
Ο καβγάς κορυφώθηκε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη διατύπωση του τμήματος του κειμένου της Συνόδου που αφορούσε τα Σκόπια.
Ο Ρούπελ ήθελε να καταγραφεί προσδοκία για την εισδοχή της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ντόρα ήθελε να συνδεθεί κάτι τέτοιο με σχέσεις καλής γειτονίας και κοινής αποδοχής λύση στο θέμα της ονομασίας.
Προπαρασκευαστική αψιμαχία είχε προηγηθεί στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της περασμένης Δευτέρας, αλλά το θέμα ελύθη διά ροπάλου την Παρασκευή με τον εξής διάλογο:
ΡΟΥΠΕΛ: «Τι σε πειράζει να μπει μια θετική διατύπωση;»
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Δεν είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα εδώ...»
Τελικώς, η ελληνική πλευρά πήρε αυτό που ήθελε, παρ΄ ότι οι Τσέχοι σιγόνταραν τους Σλοβένους. Οι Βρετανοί ήταν ουδέτεροι και οι Γάλλοι, ως είθισται την τελευταία περίοδο, μας υποστήριξαν. Το υπουργείο Εξωτερικών αντιλαμβάνεται τη διατύπωση ως κεκτημένο.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]