Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναγνωρίζουμε ή δεν αναγνωρίζουμε τελικά το Κόσοβο; Η κρυφή διπλωματία να σταματήσει αμέσως

Αντιλαμβάνεται η Μπακογιάννη

τους κινδύνους που δημιουργεί

για τη Θράκη ή απλά "εκτελεί εντολές";


Η περίπτωση Σημίτη δεν της λέει τίποτε;




Σταθερά προχωρεί η ελληνική κυβέρνηση στην αναγνώριση του Κοσόβου, αφού η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάνη έβαλε ακόμα ένα ακόμα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ουσιαστικά υπάρχει κοροϊδία του ελληνικού λαού, καθώς δημοσίως η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ακόμα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος, ωστόσο μεθοδικά ανοίγει το ένα παράθυρο μετά το άλλο για την ντε φάκτο αναγνώριση.

Λίγες μόνο μέρες μετά τη θύελλα που ξεσήκωσε η αποκάλυψη για κρυφή συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με τον επονομαζόμενο υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου (στο περιθώριο της Διαβαλκανικής Διάσκεψης στη Βουλγαρία), η υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δεχθεί να λειτουργήσει Γραφείο Συνδέσμου στο Κόσοβο, αν η Πρίστινα υποβάλει σχετικό αίτημα.

Η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί το αίτημα του Κοσόβου να ανοίξει Γραφείο Συνδέσμου στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε χθες η κ. Μπακογιάννη. Πρόκειται για κίνηση καλής θέλησης προς την κ. Κοντολίζα Ράις (και τις ΗΠΑ φυσικά) με την οποία η υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί τις επόμενες μέρες στο Βερολίνο, όπου θα συζητηθούν πρωτίστως οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.
Να σημειωθεί ότι από τις 15 Ιουνίου έχει τεθεί σε ισχύ το Σύνταγμα του Κοσόβου και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του θα προχωρήσουν στην επισημοποίηση των διπλωματικών τους σχέσεων με τη λειτουργία εκατέρωθεν πρεσβειών. Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία και Ρουμανία -που δεν έχουν ακόμα αναγνωρίσει επίσημα το Κόσοβο- πρόκειται να δεχθούν πιέσεις, αλλά και αίτημα από την Πρίστινα να λειτουργήσουν στο Κόσοβο Γραφεία Συνδέσμου.
Η Ελλάδα ακόμα δεν έχει δεχθεί αίτημα από το Κόσοβο, προκειμένου να λειτουργήσει Γραφείο Συνδέσμου στην Αθήνα, επισήμανε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Ξεκαθάρισε, διευκρίνισε όμως ότι «εάν υποβληθεί τέτοιο αίτημα, στη βάση της αμοιβαιότητας, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το δεχθούμε».
Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής λειτουργεί στο Κόσοβο το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας, ως περιοχής της ενιαίας Σερβίας.
Όμως μετά τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη ξεκαθαρίστηκε, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι η Ελλάδα θα δεχθεί Γραφείο Συνδέσμου του «ανεξάρτητου» Κοσόβου, αν αυτό της ζητηθεί.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]