Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θερμαίνεται το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Θράκη


«Απόβαση» Τούρκων στην Κομοτηνή

με πρόσχημα την «Γιορτή Κερασιού»…




Σε απευθείας σύνδεση θα μεταδοθεί στην Τουρκία η «γιορτή του κερασιού» που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Σώστη, έξω από την Κομοτηνή, το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Τηλεοπτικό συνεργείο της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης με σαράντα άτομα, θα αναλάβει την ευθύνη της προβολής μιας πολιτιστικής εκδήλωσης που αναμένεται να εξελιχθεί σε διαφήμιση αυτονομιστικών αντιλήψεων για την μειονότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται απόβαση εκατοντάδων καλλιτεχνών, πολιτικών και πολιτών από την Τουρκία, με επιδίωξη να συγκεντρωθούν εκεί 10.000 μουσουλμάνοι, οι οποίοι θα απολαύσουν τουρκικά μουσικά συγκροτήματα, ενώ κινητοποίηση γίνεται και στη Βουλγαρία όπου ζει ισχυρή μειονότητα.
Στη γιορτή αυτή θα κάνουν την εμφάνισή τους σύλλογοι και ενώσεις που αυτοπροσδιορίζονται ως τουρκικοί και οι εκπρόσωποι τους αναμένεται να μιλήσουν για τους δρόμους που ανοίγει η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την οποία αίρεται η απαγόρευση που είχε επιβάλει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Διπλωματικές πηγές εξηγούν ότι ο σκοπός της κινητοποίησης είναι ασφαλώς η συσπείρωση της μειονότητας γύρω από τη «μητέρα πατρίδα» Τουρκία και η ενίσχυση της συνοχής της.

Οι ίδιες πηγές προβλέπουν ότι μέλη της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης θα επαναλάβουν τις παγιωμένες πλέον αντιλήψεις της Άγκυρας για «παραβίαση δικαιωμάτων» των μελών της μειονότητας και θα προσκαλέσουν το ακροατήριο να διεκδικεί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του.
Το υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζει τη συστηματική προετοιμασία που γίνεται για την «γιορτή του κερασιού» και παρακολουθεί τις εξελίξεις με τη συνήθη απάθεια, επιμένοντας να βλέπει μόνο την αθώα και ευχάριστη πλευρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις στη Θράκη έχουν απασχολήσει τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, γεγονός που κάνει διπλωματικούς κύκλους να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει αναθεώρηση της ελληνικής στρατηγικής στο ορατό μέλλον.
Εξαιρετικά ανησυχητικό θεωρείται το γεγονός ότι οι αγορές γης στη Θράκη από μουσουλμάνους έναντι των υπολοίπων κινούνται σε αναλογία πέντε προς ένα, σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, και γίνονται με πακτωλό χρημάτων που έρχονται κατευθείαν από την Τουρκία.
Η κινητικότητα του τουρκικού παράγοντα στη Θράκη έχει εντατικοποιηθεί τους τελευταίους μήνες και κατατείνει, ανοιχτά πλέον, στην αυτοοργάνωση της μειονότητας και τη χειραφέτηση της απέναντι στην ελληνική Πολιτεία.
Κατατείνει επίσης, όπως λένε έμπειροι παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας, στην ενίσχυση του «τουρκισμού» των μελών της μειονότητας, της ταύτισης τους δηλαδή με το εθνικό ιδεώδες της γειτονικής χώρας.
Στην τουρκική τηλεόραση πολλαπλασιάζονται διαρκώς οι εκπομπές που είναι αφιερωμένες στη Θράκη προκειμένου να θυμηθούν οι Τούρκοι πολίτες τους ομογενείς τους που ζουν στην Ελλάδα «καταπιεσμένοι», όπως παρουσιάζονται.
Στις γιορτές της άνοιξης που πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο σε δήμους και κοινότητες της Ροδόπης, τα παιδιά της μειονότητας παίζουν διάφορα σκετσάκια, που δεν είναι καθόλου παιδικά.
HellenicRevenge
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]