Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μητροπολίτης Πατρών: "Ο κόσμος σήμερα ψάχνει τον Χριστόδουλο"

Με εντυπωσιακή συμμετοχή των πιστών πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στην Πάτρα.
Περισσότερα από 700 άτομα βρέθηκαν χθες το βράδυ στην αίθουσα του “Patras Palace” όπου κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο τ. βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο επιμελητής του βιβλίου «Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, παρακαταθήκη λόγων», κ. Δημήτρης Ριζούλης.
Παραβρεθήκαν επίσης ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, ο αντιδήμαρχος Πατρέων κ. Αλέξιος Σκαρμέας, ο Νομάρχης Αχαίας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρόεδρος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μεταξύ άλλων ανέφερε:
Λίγοι ἄνθρωποι τοῦ διαμετρήματος τοῦ Μακαριστοῦ Χριστοδούλου πέρασαν ἀπὸ τὸν τόπο μας. Ὁ Χριστόδουλος, ἦταν ἀσυμβίβαστος ὅταν ἀγωνιζόταν γιὰ τὴν καταξίωση τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου μέσα σὲ καιροὺς ἐκπτώσεως τῶν ἀξιῶν. Ὁ λόγος του γινόταν τομώτερος ὑπὲρ μάχαιραν, ἐλεγκτικός, δριμύς, προκειμένου νὰ ἀφυπνίση συνειδήσεις, τὶς ὁποῖες ἐπίτηδες, τὸ ὅποιο σύστημα ἤθελε νὰ εὑρίσκωνται σέ νάρκη καὶ πνευματικὴ ῥαθυμία.
Ὁ Χριστόδουλος ξυπνοῦσε τόν κόσμο καί συνείγηρε τόν Λαό. O κόσμος σήμερα, τόν Χριστόδουλο τόν ψάχνει, γιατί τοῦ λείπει... Γιά τούς ἀνθρώπους αὐτούς, τοὺς ἐπιθυμητάς δηλαδή τῆς τελειότητος, τοὺς μεγάλους, τοὺς ἀγωνιστές, σάν τόν Χριστόδουλο, ἰσχύει τό ὁτι «ὅταν τοὺς χάση, ὁ κόσμος τοὺς ἀναζητεῖ, γιατί ξέρει τί εἶχε καὶ γνωρίζει τί ἔχασε».

Ο τ. βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος σημείωσε ότι «με το βιβλίο ο Χριστόδουλος μπορεί να γίνει κατανοητός δάσκαλος που μεταγγίζει νοήματα πηγαία και αυθεντικά και αποθέτει στίγμα ζωής και δύναμης.
Μας προσφέρει το πρότυπο του ηγέτη που τολμά να ανοίγει δρόμους αντί να ακολουθεί φοβικά βολικές πεπατημένες. Μας προσφέρει το πρότυπο του ηγέτη που δε διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με τους απόστολους του μαρασμού και τους απολογητές της διάλυσης, ακόμη και αν αυτοί είναι ή παριστάνουν πως είναι η ιντελλιγκέντσια του τόπου.

Είμαστε ευγνώμονες σε αυτή την έκδοση γιατί αναδεικνύει όλους εμάς μετόχους της σκέψεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και μας καθιστά άξιους συνεχιστές του έργου του.
Ο Χριστόδουλος όλων των Ορθοδόξων και μάλιστα των Ελλήνων μέσα από αυτό το βιβλίο ζει και κάνει όπως όταν ήταν κοντά μας πυκνές παρεμβάσεις με τη βροντώδη φωνή του και στηλιτεύει τις εκφυλιστικές πράξεις του σκότους από οποιαδήποτε πτέρυγα και αν προέρχονται. Μέσα από τα κείμενα αυτά διαπιστώνουμε το μέγεθος της προσωπικότητας του.»
Ο εμπνευστής και επιμελητής του βιβλίου κ. Δημήτρης Ριζούλης ανέφερε ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και τα θερμά λόγια των ομιλητών είναι η δικαίωση των προσπαθειών όλων των συντελεστών του βιβλίου.

Θύμισε την αγάπη του μακαριστού για την Πάτρα -την οποία είχε επισκεφθεί 6 φορές ως Αρχιεπίσκοπος- και επανέλαβε ότι η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και της επίσημης Εκκλησίας είναι εντυπωσιακή.

(Η αγαπημένη μας φωτογραφία από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο. Το χαμόγελό του. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όταν τυχαία τον είχαμε δει στην Λευκάδα κάποιο καλοκαίρι. Τον πλησιάσαμε δειλά ανάμεσα σε πλήθος κόσμου μη περιμένοντας ότι θα τον προσεγγίσουμε και με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι εκείνος ακούραστα χαιρέτισε όλο το πλήθος έναν προς έναν μέχρι να χαιρετίσει και τον τελευταίο. Αυτή η προσωπική επαφή άγγιξε ακόμα περισσότερο τις καρδιές μας και από κάποιες φωτογραφίες που του βγάλαμε είχε ακριβώς αυτό το χαμόγελο την ταπεινότητα και την αμεσότητα με τον κόσμο. Δύσκολα θα υπάρξει άξιος αντικαταστάτης του).
Εκτός του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου συγχαρητήριες επιστολές έστειλαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και δεκάδες Μητροπολίτες της Ελλαδικής εκκλησίας. Πολλοί μάλιστα ζητούν να παρουσιαστεί το βιβλίο και στη Μητρόπολη τους.

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχαν εκτός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο Δήμος Πατρέων, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος και η Λέσχη Πολιτισμικής παρέμβασης γυναικών Πάτρας. Την παρουσίαση συντόνισε ο γ.γ. του ΙΝΑΔΕ κ. Φωκίων Ζαίμης και η επιμέλεια ανήκε στον κ. Γιώργο Γεωργόπουλο.
Την Τετάρτη 18 Ιουνίου το βιβλίο «Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, Παρακαταθήκη λόγων» θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη με συνδιοργάνωση της Μητρόπολης, της Νομαρχίας και του Δήμου.

Αυτά ίσως θα έπρεπε να τα "ακούει" ο Ιερώνυμος, που, πέρα από Διευθυντής Διοικητικών Υποθέσεων των ιερέων της Μητροπόλεως Αθηνών, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για όλα όσα η πίστη και τα ιδανικά του χριστιανών της Ελλάδας τον καλούν να υπερασπιστεί...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]