Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Ελλάδα διαμηνύει η ΠΓΔΜ

Και οι δικοί μας πολιτικοί

ακόμη κάθονται και τους ακούνε;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Ίβιτσα Μπότσεφσκι δήλωσε ότι η απόφαση των ελληνικών αρχών να μην παραχωρήσουν άδεια για την προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους της ΠΓΔΜ, με το οποίο ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι επρόκειτο να μεταβεί στην Αθήνα σε συνάντηση των αρχηγών κρατών της ΝΑ Ευρώπης για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στις 13 Ιουνίου, «εντάσσεται στο πλαίσιο των προκλήσεων και εκβιασμών από την Ελλάδα, οι οποίες στοχεύουν στο να εξαναγκάσουν τη Μακεδονία να υποχωρήσει στο θέμα της ονομασίας».

«Αυτό δεν χρειάζεται σχολιασμό. Είναι προφανές ότι συνεχίζονται εκείνες οι μικρές προκλήσεις, πιέσεις, απειλές και εκβιασμοί από την ελληνική πλευρά που συνδέονται με το όνομά μας, την εθνική μας ταυτότητα, ώστε να επιλυθεί η διένεξη με τρόπο που δεν συμφέρει στη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η τακτική αυτή δεν είχε και δεν πρόκειται να έχει αποτελέσματα», ανέφερε ακόμη ο κ. Μπότσεφσκι, προσθέτοντας ότι «γίνεται λόγος για πράξη ντροπής και συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε μία χώρα-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η οποία επιδιώκει να καταστεί ηγέτης της περιοχής».

Κατά τον κ. Μπότσεφσκι, «η Μακεδονία και οι Μακεδόνες έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως αυτοί θεωρούν», όπως και όλες οι άλλες χώρες.

«Μπορώ να πω μόνο ότι στον 21ο αιώνα, σύμφωνα με όλες τις συμφωνίες του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ΕΕ και με όλες τις ηθικούς και φιλοσοφικές αρχές που συνδέονται με το δικαίωμα στην εθνική ταυτότητα και της έκφρασής της, κανείς δεν δύναται να αμφισβητήσει το δικαίωμα ενός λαού να αποκαλείται όπως θέλει και έτσι να αποκαλεί τη γλώσσα του και τον πολιτισμό του. Ως εκ τούτου αυτό ισχύει και για το μακεδονικό λαό και για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας», είπε ο κ. Μπότσεφσκι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση και όλοι οι άλλοι κυβερνητικοί θεσμοί «θα αγωνισθούν γι' αυτό το δικαίωμα του μακεδονικού λαού» για το οποίο, όπως είπε, «γενιές Μακεδόνων έδωσαν τη ζωή τους». «Εμείς είμαστε Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εμείς είμαστε Μακεδόνες και η γλώσσα μας μακεδονική. Αυτά τα πήραμε από τους προγόνους μας και έτσι θα τα αφήσουμε στους απογόνους μας», κατέληξε ο κ. Μπότσεφσκι».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]