Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Οι Αλβανοί επανέρχονται και... διεκδικούν

Διαδηλώσεις στα Σκόπια οργανώνει την Πέμπτη ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι, την ώρα που ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι βρίσκεται στις ΗΠΑ, χωρίς πρόγραμμα επαφών. Δεκάδες ενστάσεις εξετάζει η Επιτροπή Εκλογών, ενώ επαναληπτική διαδικασία (15 Ιουνίου) έχει εγκριθεί προς το παρόν για 25 τμήματα. Συλλήψεις για τα επεισόδια.
Τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Νίκολα Γκρουέφσκι καταδεικνύει το γεγονός ότι, αν και έσπευσε στις ΗΠΑ -εν μέσω τεταμένου κλίματος στη χώρα του λόγω των επεισοδιακών εκλογών-, δεν φαίνεται να έχει πρόγραμμα επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Ερωτηθείς εάν η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, σχεδιάζει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον Μακόρμακ απάντησε αρνητικά. «Οχι, δεν υπάρχουν σχέδια» δήλωσε ο κ. Μακόρμακ.
Εν τω μεταξύ, στα Σκόπια, ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι οργανώνει την Πέμπτη συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη «βία και νοθεία» των εκλογών.
Το κλίμα στο συλλαλητήριο δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει το γεγονός ότι την Τετάρτη ένα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος και πρώην υποδιοικητής των δυνάμεων τάξης συνελήφθη για εμπλοκή στα επεισόδια κατά τις εκλογές.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες, χωρίς να διευκρινίσει ποιες, εις βάρος του εν λόγω ατόμου, καθώς και εις βάρος δύο αστυνομικών, που επίσης συνελήφθησαν για τα επεισόδια.
Στο μέτωπο της επαναληπτικής διαδικασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου, η Επιτροπή Εκλογών έχει «βομβαρδιστεί» με ενστάσεις -τουλάχιστον 56, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις-, τις οποίες καλείται να εξετάσει.
Η Επιτροπή έχει ανακοινώσει, ήδη, ότι επαναληπτική διαδικασία θα διενεργηθεί σε 25 εκλογικά τμήματα, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω των επεισοδίων (εισβολή ενόπλων σε εκλογικά τμήματα και επιχειρήσεις νοθείας του αποτελέσματος), που είχαν ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και οκτώ άλλοι να τραυματιστούν, η εκλογική διαδικασία την Κυριακή διεκόπη σε 22 τμήματα.
Pontikopagida
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]