Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ... ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ


Η «Νέα Μακεδονία» (κατά το Νέο Μεξικό) θα είναι η «κόκκινη γραμμή», στην οποία θα κινηθεί ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην περίπτωση που προκύψει αιφνιδίως αμερικανική πρωτοβουλία για το Σκοπιανό στο Βουκουρέστι, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που αρχίζει σήμερα. Το πλαίσιο συμφωνήθηκε στην κυβερνητική επιτροπή που συνεδρίασε χθες στο Μαξίμου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί η ελληνική πλευρά την ονομασία «Νέα Μακεδονία» άφησαν τόσο η υπουργός Εξωτερικών, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με άρθρο της που δημοσιεύτηκε στην «International Herald Tribune», η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε αναφορά σε ένα ιστορικό προηγούμενο διαφοράς για θέμα ονομασίας, του Νέου Μεξικού και του Μεξικού.

«Εκείνο που έχω να πω είναι ότι η ελληνική διπλωματία αξιοποιεί όλα εκείνα τα επιχειρήματα, τα οποία μπορούν να αντληθούν τόσο από την Ιστορία μας, όσο από τη γεωγραφία, αλλά και από το διεθνές περιβάλλον -γιατί αντίστοιχα παραδείγματα έχουν υπάρξει στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών- έτσι ώστε να πείσει τους συμμάχους, να πείσει τους φίλους, τους εταίρους, για την υπόθεση αυτή», τόνισε και ο Θ. Ρουσόπουλος, εγκαταλείποντας την προϋπόθεση για γεωγραφικό προσδιορισμό του όρου Μακεδονία.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι η Ελλάδα έκανε κάθε τι το δυνατόν για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή και βιώσιμη λύση. «Δεν μπορεί όμως να ξεπεράσει κάποια όρια», τόνισε. «Φτάσαμε στην κόκκινη γραμμή». «Είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε όλα τα δεδομένα και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, εν όψει της Διάσκεψης του ΝΑΤΟ, που, όπως γνωρίζετε, ξεκινάει αύριο», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη εξερχόμενη από το Μαξίμου.

«Οι θέσεις της Ελλάδος είναι γνωστές, καταγεγραμμένες. Εχουν ανακοινωθεί στη Βουλή των Ελλήνων και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων. Η ελληνική κυβέρνηση ξεκινάει αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, έχοντας στο πλευρό της το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στους ίδιους στόχους και στις ίδιες προϋποθέσεις». «Μας προσβάλλουν» «Η θέση της Ελλάδας και του πρωθυπουργού ήταν και παραμένει σαφέστατη.

Αν δεν υπάρξει κοινά αποδεκτή ονομασία, δεν πρόκειται να υπάρξει συναίνεση σε πρόσκληση της FYROM στο ΝΑΤΟ και, όπως φαίνεται, υπάρχει μεγάλη απόσταση στις θέσεις κάθε πλευράς», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Π. Δούκας. Για προκλήσεις κατηγόρησε τα Σκόπια ο Μ. Εβερτ.

«Προσβάλλουν το εθνικό μας σύμβολο και τον πρωθυπουργό με μονταρισμένες φωτογραφίες, αγνοώντας τις θυσίες και τους αγώνες της Ελλάδας κατά του ναζισμού» δήλωσε. «Νομίζω ότι είναι ένα θέμα, το οποίο έχει ήδη κριθεί στη συνείδηση κάθε πολίτη που παρακολούθησε την υπόθεση», ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις αήθεις αφίσες που κυκλοφόρησαν οι Σκοπιανοί.

Σχόλιο: Aπ' ότι φαίνεται θα αγοράσουν ... γιατί το έχουν ήδη έτοιμο το νόμισμα και μάλιστα με φόντο τον Λευκό Πύργο !!! Περισσότερα





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]