Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πρακτορίσκοι των αμερικανών έπιασαν δουλειά και συκοφαντούν την Ελλάδα


Θρασύς, ανιστόρητος και υπηρέτης συμφερόντων, προκαλεί...

  • Γερμανός καθηγητής προτείνει στην Ελλάδα να αλλάξει όνομα σε "πρώην οθωμανική επαρχία"
  • Οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να ζητήσουν μαζικά αποζημιώσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για εθνική προσβολή
  • Έκδοση στις Ελληνικές αρχές οφείλουν να απαιτήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες
  • Άσκηση πολυεπίπεδης τρομοκρατίας και εκφοβισμού με το πέπλο του πολιτισμού

Άλλη μία επιστολή-απάντηση στον Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βερολίνου, για το επικριτικό σχόλιό του σχετικά με τη στάση της Ελλάδας στο Σκοπιανό, έστειλαν Ομογενείς Έλληνες της Γερμανίας. Αυτή τη φορά η επιστολή-απάντηση έρχεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Γερμανίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην εφημερίδα δημοσιεύθηκε στις 18.03.08 άρθρο του στο οποίο ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βερολίνου σχολιάζει αρνητικά τη στάση της Ελλάδας στο πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο νεοναζί Eckart D Stratenschulte

Ο καθηγητής στο σχόλιό του, εκφράζει την άποψη ότι η χώρα μας δε συμβάλλει και τόσο στην ειρήνευση των Βαλκανίων ενώ χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως «πρώην οθωμανική επαρχία».

Ακολουθεί το άρθρο του Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βερολίνου, μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα καθώς και οι απαντήσεις που μέχρι τώρα έχουν στείλει Ομογενείς.

Μεταξύ των απαντήσεων είναι και η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Γερμανίας> την οποία ο Σύλλογος έχει κοινοποιήσει και στις Ελληνικές υπηρεσίες: Außenministerium der Republik Griechenland, Griechische Botschaft Berlin, Griechisches Generalkonsulat Frankfurt a.M., στο ΣΑΕ S.A.E. Konzil der im Ausland lebenden Griechen (Abteilung Europa), καθώς και στα ακόλουθα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Zeitung „Korona“, Zeitung „Episkeptis“, Internetzeitung Provoles.de, Frankfurter Rundschau, Hr. Alexandros Stefanidis (Süddeutsche Zeitung Magazin)
Το άρθρο στη γερμανική γλώσσα μπορείτε να το διαβάσετε στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

Το σχετικό άρθρο μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα

«Ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βερολίνου, καθηγητής Eckart D Stratenschulte, σε ιδιαίτερα επικριτικό για τη στάση της Ελλάδας σχόλιό του στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau υπό τον τίτλο «Επώνυμη διένεξη», υποστηρίζει ότι η εμμονή της Ελλάδας στην αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της FYROM και η απειλή της για άσκηση βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ μπορεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή.

Ξεκινώντας το άρθρο του με το ανέκδοτο «Υπάρχει ακόμη η Γιουγκοσλαβία:» - «Ναι, αλλά μόνο στα γραφείο της ελληνικής κυβέρνησης», διευκρινίζει ότι το ζήτημα δεν είναι καθόλου αστείο.

Τρεις χώρες – Αλβανία, Κροατία και ‘Μακεδονία’ – οι οποίες έχουν αναδιαρθρώσει τις ένοπλες δυνάμεις τους, συμμετέχουν σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές και έχουν δεσμευτεί σε μια ευρωπαϊκή πορεία, ελπίζουν στην ένταξή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, κατά τη Σύνοδο Κορυφής στο Βουκουρέστι στις αρχές Απριλίου.

«Δεν υπάρχει τίποτα κατά της πλήρους ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. Ακόμα και η Καγκελάριος υποστήριξε την ένταξή τους πρόσφατα. Περισσότερα Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ οδηγούν σε λιγότερο ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, όπως το διατυπώνουν ‘μακεδόνες’ διπλωμάτες. Όλα λοιπόν θα μπορούσαν να βρίσκονται σε καλό δρόμο, εάν δεν υπήρχε αυτή η ανόητη υπόθεση με το όνομα».

Ο κ. Stratenschulte επισημαίνει ότι όταν η χώρα ανεξαρτητοποιήθηκε το 1991 χρησιμοποίησε το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως αντιστοίχως έπραξαν και τα άλλα τμήματα της παλαιάς χώρας του Tito.

«Ήδη από την αρχή, η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε έντονα κατά του ονόματος της Μακεδονίας και έκανε τα πάντα φτάνοντας μέχρι τον συγκοινωνιακό αποκλεισμό προκειμένου να βλάψει το νέο κράτος – παρά το γεγονός μάλιστα ότι έλληνες επενδυτές έβρισκαν μεγάλο ενδιαφέρον στους μακεδόνες γείτονές τους.

Οι Έλληνες δικαιολογούν τη συμπεριφορά τους με το φόβο ότι οι Μακεδόνες θα μπορούσαν να εγείρουν εδαφικές διεκδικήσεις επί της ελληνικής επικράτειας, καθώς υπάρχει και εντός της Ελληνικής Δημοκρατίας μια περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία.

Αυτό το επιχείρημα ωστόσο εκφράζει περισσότερο τους Έλληνες παρά τους Μακεδόνες, οι οποίοι έχουν πραγματικά άλλες έγνοιες από το να αμφισβητούν περιοχές από την πενταπλάσια σε μέγεθος γειτονική τους χώρα που είναι ενταγμένη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Με ελάχιστη πειστικότητα και πολύ εκβιασμό, η Ελλάδα κατάφερε παρ’ όλα αυτά να επιβάλλει την ονομασία της Μακεδονίας ως ‘πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’ σε διεθνείς οργανισμούς».

Σχολιάζοντας ειρωνικά ότι οι Έλληνες ήταν οι μόνοι που εξακολούθησαν να νοσταλγούν την παλαιά Γιουγκοσλαβία, ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας του Βερολίνου επισημαίνει ότι τώρα η Αθήνα θέλει να παρεμποδίσει την ένταξη της ‘Μακεδονίας’ στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, αν δεν αλλάξει το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο ωστόσο έχει αναγνωριστεί από τα περισσότερα κράτη σε διμερές επίπεδο. Υποστηρίζει ότι το μπλοκάρισμα της ‘Μακεδονίας’ θα μπορούσε να οδηγήσει στην εμπλοκή της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας και της Κροατίας από άλλα μέλη της Συμμαχίας, με συνέπεια την αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Καταλήγοντας, ο κ. Stratenschulte υποστηρίζει ότι : «Από το πλήθος των διενέξεων που διασχίζουν τη ΝΑ Ευρώπη, εκείνη για την ονομασία είναι η πλέον περιττή.

Πολλά μέλη του ΝΑΤΟ πιέζουν αυτόν τον καιρό στο παρασκήνιο να προταθεί στη Μακεδονία ένας οποιοσδήποτε συμβιβασμός. Είναι πια καιρός να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες εταίροι ότι δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρεία μια ολόκληρη συμμαχία εξαιτίας μιας παράλογης διμερούς διένεξης – αν λάβει μάλιστα κανείς υπόψη ότι η χώρα τους δε συμβάλλει και τόσο στην ειρήνευση των Βαλκανίων. Κάθε συμμαχία πρέπει να προσπαθεί να προσεταιρίζεται τους διαφωνούντες. Όμως τα όρια σταματούν εκεί όπου τίθεται σε κίνδυνο ο σκοπός της συμμαχίας. Αυτό όφειλε να το γνωρίζει η πρώην οθωμανική επαρχία Ελλάδα».»

HellenicRevenge


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]