Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπαχελάς: Τι σκέφτονται πραγματικά οι Τούρκοι για τους Έλληνες;

Πηγαίνετε σ’ ένα τουρκικό σαλόνι, σε ένα «γυαλί» στον Βόσπορο, εκεί που συχνάζουν «πασάδες», διπλωμάτες και δημοσιογράφοι του κατεστημένου. Αγαπημένο θέμα συζήτησης, το πώς η Ελλάδα καταφέρνει πάντοτε αυτό που θέλει. Πώς μπορεί να βάζει την Κύπρο στην Ε.Ε. όταν δεν τη θέλει κανείς και χωρίς μάλιστα να έχει λυθεί το Κυπριακό. Πώς μπορεί η Κύπρος να απορρίπτει το Σχέδιο Ανάν και εν συνεχεία να την «πληρώνει» απλά και μόνο με την παραβίαση του διπλωματικού σαβουάρ βιβρ έναντι του Τάσσου Παπαδόπουλου σε ευρωπαϊκές διασκέψεις. Και κατόπιν, αναρωτιούνται οι Τούρκοι, πώς ύστερα απ’ όλα αυτά η Κύπρος ξαναβγαίνει από πάνω, έτοιμη να διαπραγματευθεί αλλά σε πλεονεκτικότερη θέση και μακριά από το δυσλειτουργικό Σχέδιο Ανάν.

Ολα δείχνουν πως ο πρωθυπουργός μπορεί να κλείσει, έπειτα από πολλά χρόνια, την εκκρεμότητα με τα Σκόπια. Δεν θα είναι εύκολο αλλά, αν μείνει στη γραμμή μία ονομασία για κάθε χρήση και αποφύγει εκπτώσεις και παγίδες, θα το επιτύχει. Μετά περιμένει το Κυπριακό, με ένα νέο ηγέτη στη Λευκωσία και έναν Ερντογάν στην Αγκυρα, ο οποίος έχει αποδείξει πως είναι «εντάξει» παρασκηνιακά και δημόσια με τον κ. Καραμανλή. Θα μου πείτε και με τι θα κλαψουρίζουμε αν χάσουμε τα δύο αυτά «εθνικά θέματα», πώς θα βουτάμε στη γλυκιά γοητεία που κρύβει ο ρόλος του θύματος και του αδύναμου; Ισως τότε κοιτάξουμε προς τα μέσα για να αποφασίσουμε πως δεν μας φταίνε οι άλλοι που δήθεν μας κυνηγάνε, αλλά εμείς που έχουμε γλυκαθεί από τη μούχλα της παρακμής, τον κυνισμό, την ευκολία της διαφθοράς και το πόσο χαμηλά έχουμε βάλει τον πήχυ μέσα. Γιατί έξω, όταν τον βάζουμε ψηλά, όλοι μαζί, τελικά τον περνάμε...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]