Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περί τίτλων σπουδών...


Γιατί δεν ψάχνουν και

για τα "εισαγώμενα" πτυχία;

Διαβάζω χθες και σήμερα για το «μεγάλο» σκάνδαλο των «μαϊμού» πτυχίων που εξέδιδε ένα ΤΕΕ και δεν μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.

Καλά, τώρα το μάθαμε; Πριν δεν το ξέραμε; Δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη πλαστών πτυχίων που κυκλοφορούν; Δεν έμαθε ποτέ κανείς από εμάς για τα «πληρωμένα πτυχία» από πανεπιστήμια του πρώην ανατολικού μπλοκ; Κανείς μας ποτέ δεν άκουσε για τα πλαστά πτυχία από Ιταλικά πανεπιστήμια; Κανείς μας δεν γνώριζε λοιπόν ότι πολύς κόσμος «βολεύεται» σε θέσεις εργασίας του δημοσίου, έχοντας παραδώσει πλαστούς τίτλους σπουδών;

Απορώ με τον θαυμασμό που υποδεχθήκαμε την αποκάλυψη.

Επίσης απορώ με το γεγονός πως κανείς δεν έχει ψάξει να βρει τι γίνεται με όλους τους παλιννοστούντες που καταθέτουν πτυχία (αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο παρακαλώ) και αρπάζουν θέσεις χωρίς να μιλάνε καλά-καλά την Ελληνική γλώσσα.

Είναι κοινό μυστικό στις δημόσιες υπηρεσίες (και ιδιαίτερα στα νοσοκομεία) και η δυσφορία των πολιτών έχει φθάσει στο έπακρο, Πολλές φορές είναι αδύνατη ακόμη και η λεκτική επικοινωνία με υπαλλήλους που «διορίστηκαν» έχοντας καταθέσει αγνώστου ταυτότητας πτυχία και πιστοποιήσεις γνώσεων!!!

Βέβαια, αποκλείεται αυτό να συμβεί σε κάποιον βουλευτή, υπουργό, πρωθυπουργό ή οποιονδήποτε κατέχει χρήματα ή θέση σε ετούτη την χώρα, αλλά σε όλους τους άλλους (εμάς τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες) είναι πλέον καθημερινή πραγματικότητα.

Σκέφτομαι ότι αυτοί οι παλιννοστούντες καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας που τις χάνουν παιδιά δικά μας. Παιδιά, που οι γονείς τους έχουν ξοδέψει χρήματα, έχουν πληρώσει φόρους επί φόρων στο ελληνικό δημόσιο, έχουν υποστεί και έχουν υπομείνει τις χίλιες μύριες καταστάσεις, ελπίζοντας πως μία μέρα ΙΣΩΣ να υπάρξει ανταπόδωση στα παιδιά τους. Ελπίζουν ακόμη; Αν τους ρωτήσετε θα σας πουν… «Βρε άντε και γαμ…είτε» και έχουν απόλυτο δίκιο…

Μάλλον τελικά, ο Ζαχόπουλος εισέπραξε το μήνυμα από τους πολίτες, γι αυτό και στρώθηκε επιμελώς στο γαμ…σι.

Πέρα από την πλάκα όμως, είναι πολύ σοβαρό το φαινόμενο προσλήψεων, σε νοσοκομεία, ανθρώπων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Και θα πρέπει να είμαστε κάθετοι, απόλυτοι και αυστηρότατοι στην πάταξη τέτοιων φαινομένων (αν και κάπου βαθιά μέσα μου είμαι με τα παιδιά που πήραν πλαστό πτυχίο -από ΤΕΕ και όχι πανεπιστήμιο-, επειδή στην κούρσα των προσλήψεων είναι πολύ πιο πίσω από άλλους που είναι επιτηδειότεροι των επιτηδείων και έχουν ήδη επισημοποιήσει την πλαστότητα των πτυχίων τους και όχι μόνο…)

Άντε στην υγειά μας και άλλο κακό να μην μας βρει…

Άσχετο Υ.Γ. Κύριε Καραμανλή, μάθατε για τον γάμο του Πούτιν με την 25άρα; Για τον Σαρκοζί τα ξέρετε βέβαια…!!! Εσείς, σαν ευρωπαίος πολιτικός, απορώ γιατί κρατάτε ακόμη τη Νατάσσα και δεν την ανταλλάσσετε με κάποια μικρότερη…!!! Προσοχή μην σας παρασύρει ο Πουτιν(άκος) πλάκα-πλάκα…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]