Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αλβανική πρόκληση...

  • Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα δεν θα μας παρασύρει μόνο σε μία οικονομό-πολιτική-πολιτισμική Οδύσσεια. Θα έχει επιπτώσεις και στα εθνικά μας θέματα!

Η αλβανική αγνωμοσύνη απέναντι στην Ελλάδα φάνηκε πρόσφατα με διαδηλώσεις των Τσάμηδων εναντίον μας κατά την επίσκεψη στην Αλβανία του Κάρολου Παπούλια. Ο μεν κ.Παπούλιας αξιοπρεπέστατα απεχώρησε από την Αλβανία,ενώ η ελληνική κυβέρνηση (Καραμανλή) αρκέστηκε σε μία επανάληψη του γνωστού ποιήματος «η στάση της Αλβανίας δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας».
Οι ελληνικές κυβερνήσεις πιστεύουν ότι η Αλβανία όπως και η Τουρκία θα ξεχάσουν ανα πάσα στιγμή το εθνικό τους συμφέρον και μόνο στο άκουσμα της λέξης «Ευρώπη»,όπως κάνει η Ελλάδα.
Όμως οι χώρες αυτές, όπως απερίφραστα δήλωσε ο Ερντογάν εξ’ ονόματος της Τουρκίας δεν κάνουν εκπτώσεις στο εθνικό τους συμφέρον για χάριν της Ευρώπης.Πάντως όχι απέναντι στην Ελλάδα, της οποίας οι απειλές για άσκηση δικαιώματος βέτο είναι χωρίς αντίκρυσμα.Έτσι η Αλβανία δεν θα αφήσει το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας» που τώρα με την προϊούσα ανεξαρτησία του Κοσσόβου φαίνεται ρεαλιστικό,για μία ανυπόληπτη Ελλάδα που αυταπαγγέλτως μιλάει στο όνομα της Ευρώπης.Ο τωρινός πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπερίσα ήδη το 1990 έδειξε ότι είναι οπαδός του παλαιού αλβανικού δόγματος, σύμφωνα με το οποίο, η Τουρκία είναι φίλος και προστάτης της Αλβανίας,η Ελλάδα είναι εχθρική χώρα που επιβουλεύεται την ακεραιότητα της Αλβανίας και η Ιταλία αναγκαίος προστάτης. Αν σήμερα ο Μπερίσα φόρεσε το προσωπείο του αρνιού, θα το πετάξει όταν αυτός κρίνει ότι ήρθε η ώρα. Και ο χρόνος δουλεύει για αυτόν. Το 1991 οι Αλβανοτσάμηδες ιδρύουν δική τους οργάνωση, που οι στόχοι της αναγνωρίζονται από την επίσημη αλβανική πολιτική. Αυτοί είναι:
- να επιτραπεί η επανεγκατάσταση των Αλβανοτσάμηδων στην Θεσπρωτία,
- να τους επιστραφούν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και
- να τους αναγνωρισθεί το καθεστώς αλβανικής μειονότητας.
Προ ολίγων έτων μάλιστα η αλβανική βουλή ψήφισε ημέρα μνήμης «γενοκτονίας» των Τσάμηδων από τους Έλληνες. Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Αζέμ Χαϊντάρι δήλωνε ότι η αλβανική σημαία θα υψωθεί μέχρι την Πρέβεζα και την Θήβα! Οι χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας δείχνουν τα νότια συνορά της στον Αμβρακικό Κόλπο(όπως υπάρχουν και αντίστοιχοι σκοπιανοί χάρτες που περιέχουν τη Θεσσαλονίκη και τουρκικοί χάρτες με την ελληνική Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο).
Το θέμα της επιστροφής των Αλβανοτσάμηδων έθεσε στον Μητσοτάκη ο Ραμίζ Αλία.Εδώ συμβαίνει κάτι περίεργο. Ο Μητσοτάκης αντέδρασε καλώντας τους Αλβανούς να έλθουν για εργασία στην Ελλάδα, «άνοιξε τα σύνορα». Από τότε ένα περίπου εκατομμύριο Αλβανοί ήρθαν ,έφυγαν, ξαναήρθαν, εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα όπως ήθελαν. Υπάρχουν χωριά στην ελληνική ύπαιθρο με 2-3 ηλικιωμενους και 100 Αλβανούς. Πολλοί απ’αυτούς είναι Τσάμηδες που περιμένουν χωρίς αμφιβολία την κατάλληλη στιγμή για να ξαναγίνουν κύριοι των παλαιών περιουσιών τους.
Ο γνωστός μας UCK
Κράτη με αυξημένη συμμετοχή του Αλβανικού στοιχείου στην πληθυσμιακή σύνθεση ,όπως π.χ. τα Σκόπια,αποτελούν αντικείμενο του αλβανικού αλυτρωτισμού. Ο γνωστός μας UCK με τα παρακλάδια του –τον Αλβανικό Εθνικό Στρατό ΑΝΑ και τον Αλβανικό Απελευθερωτικό Στρατό ΝLΑ- που έδρασαν στα Σκόπια και στην Νότια Σερβία έχει τέσσερεις ενεργείς μεραρχίες με καθορισμένες περιοχές δράσεως στα εδάφη των Βαλκανίων. Η μεραρχία «Τσαμουριά» είναι υπεύθυνη για την Β.Δ. Ελλάδα και έχει έδρα την Πρέβεζα!
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο ήταν στρατιωτικού τύπου και με προέλευση το Κοσσυφοπέδιο. Επίσης είναι γνωστό ότι ισλαμιστές μαχητές είχαν δώσει το «παρόν» στις τάξεις των Αλβανών ανταρτών στο Κοσσυφοπέδιο και η Αλ-Κάϊντα φερόταν να δραστηριοποιείται στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς των Βαλκανίων. Χώρες όπως η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτούν αφειδώς τη διάδοση του Κορανίου και την ανέγερση τζαμιών στην Αλβανία. Ο UCK όπως και αρχικά η Αλ-Κάϊντα εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ.
Ο Έλληνας δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος είπε στο ελληνικό ραδιόφωνο στις 21 /4/2001 ότι Έλληνες τελειωνακοί κατέσχεσαν φορτηγό με όπλα φέροντα την υπογραφή UCK ερχόμενο από την «ψευδο-Μακεδονία». Ο Βερύκιος αποκάλυψε την ύπαρξη χιλιάδων φυλλαδίων στην Ελλάδα με τα οποία ο εθνικοαπελευθερωτικός στρατός της Αλβανίας και ο UCK στρατολογούν μέλη και αναλύουν τα εθνικά δικαιώματα των Αλβανών: «Η Ελλάδα θα είναι ο επόμενος στόχος»!
Ομοίως ο πολιτικός εκπρόσωπος του UCK στη «ψευδο-Μακεδονία» Αλί Αχμέτι μίλησε στο ραδιόφωνο της Αυστραλίας για την προοπτική διεύρυνσης του αγώνα από τη «ψευδό-Μακεδονία» στην Βόρειο Ελλάδα. Ο Αχμέτι μίλησε για ένα εκατομμύριο Αλβανούς που διαβούν στην Ελλάδα. Ο Έλληνας υπουργός Σταύρος Σταθόπουλος καταδίκασε τις δηλώσεις του Αχμέτι ως νοσηρές φαντασίες και κάλεσε την διεθνή Κοινότητα να τις καταδικάσει.
Από την ίδια πηγή μαθαίνουμε και τις εξής οδηγίες, που υποτίθεται ότι κυκλοφορεί ο Αλβανικός Απελευθερωτικός Στρατός σε Αλβανούς που μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες.Είναι τρόπον τινά το χρονοδιάγραμμα του καλού μετανάστη σε 5 φάσεις:
1. Πρόσφυγας αξιολύπητος
2. Ορθοποδίζει,ησυχάζει, κάνει παιδιά
3. Απαιτεί ανθρώπινα δικαιώματα και αποσταθεροποιεί την χώρα υποδοχής
4. Βρίσκει συμμάχους στο εξωτερικό
5. «Απελευθερώνει» μαζί με τους συμμάχους του την χώρα υποδοχής εξοντώνοντας τον πληθυσμό της
Οι σύμμαχοι θα φροντίσουν οι ενέργειες αυτές να φανούν κατανοήτες στην κοινή γνώμη.Φημολογείται ότι έχουν ήδη βρεθεί αποθήκες στρατιωτικού υλικού στην Ελλάδα. Ο αλβανικός παράγων, λόγω ορισμένων χαρακτηριστικών, που συγκεντρώνει (μεγάλη γεωγραφική διασπορά, πολυάριθμοι πληθυσμοί εκτός συνόρων εθνικού κράτους, αλυτρωτισμός σε έξαρση, αδύναμοι θεσμοί, έντονη δραστηριότητα εγκληματκών οργανώσεων και εμπλοκή τους στην πολιτική) προσφέρεται για την χρησιμοποίηση του από τρίτες δυνάμεις ως μοχλού αποσταθεροποίησης της περιοχής και αναδιάταξης συνόρων και συσχετισμών. Η διασύνδεση του με ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις ,οι οποίες μπορούν να δράσουν και σε άλλους ισλαμικούς μεταναστευτικούς πληθυσμούς της Ελλάδας εγκυμονεί περαιτέτω κινδύνους.
Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα δεν θα μας παρασύρει μόνο σε μία οικονομό-πολιτική-πολιτισμική Οδύσσεια. Θα έχει επιπτώσεις και στα εθνικά μας θέματα!

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ρωμανός
Πηγή: «Εθνοκτονία εν εξελίξει»


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]