Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά τους "τρομοκράτες" που... ήδη γνώριζε!

  • Η «νέα» τρομοκρατία δεν προήλθε από παρθενογένεση
  • Οι συλλήψεις για τρομοκρατία συμπίπτουν με μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την οικονομία της
Δίχως καμιά διάθεση υποβάθμισης των αστυνομικών ερευνών, είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά στο έπακρο τις συλλήψεις, προκειμένου να περάσουν σε δεύτερη μοίρα τα οικονομικά και η σειρά ατυχέστατων χειρισμών της σε αυτό τον τομέα.
Όλα ξεκίνησαν από ένα τυχαίο περιστατικό, αυτό της συμπλοκής στη Δάφνη, με αποτέλεσμα το θάνατο του Λάμπρου Φούντα. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή, με την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού, προ ετών. Στη συνέχεια –με την κλιμάκωση των αποκαλύψεων με επιτηδειότητα έμπειρου τηλεσκηνοθέτη– ένα πράγμα επιβεβαιώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, παρόλο που δεν το λένε τα παπαγαλία του υπουργείου ΠΡΟ –ΠΟ: Ότι η «νέα» τρομοκρατία δεν προήλθε από παρθενογένεση.
Αυτό όμως αποδεικνύει και τις σοβαρές αδυναμίες των διωκτικών αρχών. Διότι, αν και ορισμένα πρόσωπα ήταν γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, και μάλιστα διαρκώς κύκλοι της ΕΛΑΣ διέρρεαν στον Τύπο «φωτογραφικές» πληροφορίες γι’ αυτά, ουδέν είχε γίνει.
Ήταν μάλιστα ο σήμερα και τότε υπουργός – υπεύθυνος για τις έρευνες κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, που το 2002 υποστήριζε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι με τις συλλήψεις μέρους της 17Ν, είχε κλείσει δια παντός ο κύκλος της τρομοκρατίας. Περιορίστηκε δηλαδή στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση της εξάρθρωσης ορισμένων πυρήνων της 17Ν και αμέλησε να δώσει συνεχίσει τις έρευνες στο βάθος και την έκταση που όφειλε.
Ή μήπως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα; Μήπως, δηλαδή, υπήρξε κάποιο μεγάλο, σκοτεινό και παρασκηνιακό ντηλ το καλοκαίρι του 2002, όπως πολλοί υποστηρίζουν;
Βέβαια, συνήθως οι δεύτερες γενιές είναι κακές αντιγραφές των πρώτων. Κι αυτό συμβαίνει ίσως και στην περίπτωση της «νέας τρομοκρατίας». Αλλά, για να συμβούν αυτά που παρουσιάζον καθημερινά στα δελτία των 8 η κυβέρνηση, οι δημοσιογράφοι και αστυνομικοί πρέπει να συνυπάρχουν
- Μια υπερβολική βλακεία από την πλευρά των τρομοκρατών
- Μια υπερβολική ανικανότητα των αστυνομικών αρχών και
- Μια εξωφρενική ανευθυνότητα των ΜΜΕ.
Λέγεται όμως ότι ένας εκ των συλληφθέντων είχε σχέση με την ομάδα Μαρίνου – Τσουτσουβή κλπ της δεκαετίας του 80. Αν αυτό αληθεύει τότε η αστυνομία οδηγείται στην 1η Μάη, την Αντικρατική Πάλη, τους Επαναστατικούς Πυρήνες, κ.ο.κ. Ομάδες δηλαδή που ουδέποτε εξαρθρώθηκαν από Χρυσοχοΐδη, Νασιάκο, Σύρο κλπ.
Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε τα ερωτήματα θα είναι τεράστια: Δεν τους ήξεραν; Τους ήξεραν, αλλά δεν έκαναν τίποτε και έμειναν στις επικοινωνιακές δάφνες της 17Ν; Γιατί;
Και κάτι ακόμα: Η ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ είναι πανθομολογούμενη και στο θέμα της τρομοκρατίας. Και μόνο ειρωνικά μειδιάματα προκαλούν οι προσπάθειες του κ. Χρυσοχοϊδη να απομακρύνει την γέννηση των προηγουμένων ερωτημάτων κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για την τρομοκρατία. Με όλο τον σεβασμό, σιγά την ανακάλυψη κ. υπουργέ...
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Διεύθυνση ΠωλήσεωνΗμερομηνία : 22/3/2010
    Αριθμ. Πρωτ.: 01891
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 2 / 2010
    Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.

    Δεν απαιτείται ως προσόν επιλογής η απόδειξη κατοχής της ελληνικής ιθαγένειας, υπό τους περιορισμούς βεβαίως του άρθρου 1 παρ. 1 του Ν.2431/1996 ή/και του Οργανισμού ή Κανονισμού του εκάστοτε φορέα. Για τους υποψηφίους χωρίς ελληνική ιθαγένεια απαιτείται η γνώση της Ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων της οικείας ειδικότητας, η οποία αποδεικνύεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο δεύτερο κεφάλαιο «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» του οικείου παραρτήματος. Δεν απαιτείται η απόδειξη γνώσης της ελληνικής γλώσσας για Βορειοηπειρώτες, Κύπριους Ομογενείς και Ομογενείς αλλοδαπούς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο.
    Καταργήθηκε η ιθαγένεια στις προσλήψεις ορισμένου χρόνου ? ?!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν ο Χρυσοχοϊδης "εξαρθρωνε" το 2002 την "17 Νοεμβρη", η κυβερνηση τοτε του ΠΑΣΟΚ ετοιμαζοταν να ψηφισει στην βουλη το Ασφαλιστικο νομοσχεδιο!!Ολα ειναι εποικοινωνιακα κολπα!!
    Οσον αφορα το σχολιο του ανωνυμου,πλεον οι "λαθρο-Ελληνες" μπορουν να γινουν ακομα και πρωθυπουργοι!!
    Μοναδικη εξαιρεση ειναι το αξιωμα του Ποεδρου της Δημοκρατιας!!
    Φοβερο,ε?
    Θα πρεπει σιγα-σιγα να φανταζομαστε πολυπολιτισμικη αστυνομια,πολυπολιτισμικο στρατο και ο,τι μαλακια εχουν εφευρει οι εθνομηδενιστες- ψευτοπροοδευτικοι-θολοκουλτουριαρηδες!!
    Λες και η χωρα ειναι τσιφλικι τους!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]