Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Kalo Kouragio... έλληνες

  • Μετά την Επιστολή Παπακωνσταντίνου σε ΔΝΤ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ και ΕΚΤ, έρχονται για να μας πάρουν τα... "μέτρα"
  • Κάθε φυσιολογική κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί με τις συγκεκριμένες εξελίξεις, ο Γιώργος Παπανδρέου, όμως, επιμένει, αφού δεν έχει ολοκληρώσει το... "έργο" του
Οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έρχονται στην Αθήνα αύριο Δευτέρα 19/04/2010 για να ολοκληρώσουν και επισήμως τη συμφωνία παράδοσης της χώρας στους νέους κυβερνήτες.
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου οδηγεί πλέον με «χειροπέδες» τη χώρα στους σύγχρονους οικονομικούς κατακτητές.
Με αντάλλαγμα 400.000 απολύσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και επιδείνωση του Ασφαλιστικού, που θα προκαλέσουν μεγάλη κοινωνική έκρηξη.
Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Ολλανδό Μπομπ Τράα, ο οποίος είναι γνωστός στους Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους για τη σκληρότητα και τη δυσπιστία του απέναντι στην ελληνική πραγματικότητα, θα παραμείνουν στην Αθήνα αρχικά για 15 ημέρες προκειμένουν να εγκαταστήσουν τις βάσεις για την οικονομική κατοχή που θα ακολουθήσει.
Το τέλος, φυσικά, της παρέμβασης του ΔΝΤ είναι εκ των προτέρων γνωστό, όπως συμβαίνει με όλες τις κατοχές και ειδικά στην ελληνική πραγματικότητα: Θα αφήσουν μιά χώρα οικονομικά κατεστραμμένη.
Εντούτοις, κύκλοι του ΔΝΤ εκτιμούν ότι, επειδή η Ελλάδα «έχει σπάσει το φράγμα του δημοσίου χρέους», πρέπει να συμβιβαστεί σύντομα με περίπου τα μισά από τα 50-60 δισ. ευρώ ετησίως που σήμερα χρειάζεται και ταυτόχρονα να εξαγάγει περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς να προχωρήσει σε μια (ανέφικτη λόγω ευρώ) υποτίμηση του νομίσματος.
Είναι σα να προσπαθούν να «χωρέσουν μία φάλαινα σε μία κονσέρβα» με αυτά που λένε. Απλώς δεν γίνονται.
Το ρεαλιστικότερο όλων είναι η αποχώρηση της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, κάτι που βέβαια θα σημάνει και το τέλος του ευρώ, όχι γιατί είναι τέτοιο το οικονομικό «ειδικό βάρος» της Ελλάδας, αλλά γιατί θα έχει φανεί στην πράξη ότι δεν μπορεί να υπάρξει νομισματική ενοποίηση χωρίς να έχει προηγηθεί πολιτική ενοποίηση.
Οι αξιωματούχοι του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου φέρνουν στις βαλίτσες τους -με την αυριανή τους έλευση- το χρονοδιάγραμμα με τα νέα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνουν....
- Πλήρης κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, αλλά και των αντίστοιχων συντάξεων.
- Μείωση 10% στου μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
- Άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο
- Απελευθέρωση απολύσεων (σήμερα ισχύει πλαφόν 2%)
- Κατάργηση κατώτατων ημερομισθίων.
- Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
- Ενίσχυση ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
- Άμεση περικοπή συντάξεων από 1-1-2011
Στέλεχος του ΔΝΤ δήλωσε επισήμως στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν ότι:
"Απαιτούνται πρόσθετα μέτρα -ήδη από το 2010- αλλά και μεγάλες προσπάθειες για τουλάχιστον 10 χρόνια"
Όλα δείχνουν πως εκείνο το... Kalo Kouragio δεν ήταν καθόλου τυχαίο....


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο χειροτερος πρωθυπουργος που περασε ποτε!
    Και μαλιστα σε χρονο ρεκορ!!
    Και αυτος θα πρεπει να λαβει στο τελος τα "μετρα" του!!
    Και για το επικηδειο κοστουμι και για την κασα του!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]