Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Έρογλου κέρδισε τις εκλογές στην κατεχόμενη Κύπρο

  • Και τώρα αλλάζουν τα πάντα και όλα αρχίζουν από ξανά από το μηδέν, με έναν "αντίπαλο" πολύ σκληρό
  • Πόσο πίσω θα κάνει μπροστά στον Έρογλου ο Χριστόφιας;
  • Η εκλογή Έρογλου σηματοδοτεί νέες εξελίξεις για τις σχέσεις της Άγκυρας με τα κατεχόμενα;
Νέος ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι και επίσημα ο Ντερβίς Έρογλου.
Τα τελικά αποτελέσματα στις τουρκοκυπριακές "εκλογές" έχουν ως εξής:
Ντερβίς Έρογλου: 50,4%
Μεχμέτ Αλί Ταλάτ: 42,7%
Ταχσίν Ερτουγρούλγου: 3.8%
Στο στρατόπεδο του κ. Έρογλου επικρατεί ενθουσιασμός, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πανηγυρισμοί. Οι οπαδοί του έχουν ξεχυθεί στους δρόμους των πόλεων και πανηγυρίζουν τη νίκη του στρατοπέδου τους. Στη Λευκωσία υπάρχουν προετοιμασίες για μεγάλη πανηγυρική συγκέντρωση των οπαδών του κ. Έρογλου. Οπαδοί του κ. Έρογλου φτάνουν στη Λευκωσία από την Αμμόχωστο και την Κερύνεια.
Την ίδια στιγμή, στο στρατόπεδο του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επικρατεί απογοήτευση και λύπη για τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα. Πολλοί είναι οι υποστηρικτές του κ. Ταλάτ οι οποίοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το μέλλον της Κύπρου.
Στις σημερινές εκλογές, 4 στους 10 τουρκοκύπριους απήχαν από την ψηφοφορία. Οι ¨αρχές¨ ανακοίνωσαν ότι μέχρι τις 4 το απόγευμα η συμμετοχή στις ¨εκλογές¨ δεν ξεπέρασε το 62%. Πιο συγκεκριμένα, στην Κερύνεια τα ποσοστά συμμετοχής είναι 62% ενώ στις υπόλοιπες πόλεις 61%. Από την άλλη, το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι δίνει το ποσοστό συμμετοχής ως 74,6%.
Τα τουρκοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης καταβάλλουν προσπάθειες για να μεταδώσουν τις πρώτες εντυπώσεις από όλα τα στρατόπεδα και να παρέχουν μια συνεχή πληροφόρηση για τα ποσοστά. Έντονο είναι το ενδιαφέρον και των τουρκικών Μέσων τα οποία καλύπτουν όλες τις εξελίξεις των "εκλογών" με ζωντανές συνδέσεις. Μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το "CNN Türk", το "NTV" και το "Κανάλι 24" καλύπτουν τις εξελίξεις με δικά τους συνεργεία.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι σχέσεις που θα αναπτύξει η Άγκυρα με τον Έρογλου, αφού ήταν σαφής η στήριξη του τούρκου πρωθυπουργού προς τον κύριο Ταλάτ. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν είχε στα κατεχόμενα ομάδα 80 «επίλεκτων» για να βοηθήσουν στην «εκλογή» Ταλάτ, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και βουλευτές του κόμματός του, ενώ ήταν κάθετα αντίθετος στην "θέση" του Έρογλου για "δύο κράτη στην Κύπρο"...
Ταλάτ: Ο Χριστόφιας θα φύγει από τις συνομιλίες σε τρεις μέρες
Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παραδέχθηκε χωρίς ενδοιασμούς ότι ο εκάστοτε Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής εκτελεί οδηγίες της Άγκυρας. Μάλιστα, ο Ταλάτ προχώρησε ακόμη περισσότερο και αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που δεν εκτελεσθούν οι οδηγίες της Άγκυρας, υπάρχουν τιμωρητικά μέτρα.
Σε συνέντευξή του στη «Χουριέτ», ο Ταλάτ είπε επί λέξει: «Είμαι υποχρεωμένος να προειδοποιήσω το λαό. Ας πούμε ότι έρχεται μια εντολή από την Τουρκία, με την οποία ζητείται να κάνει ο Έρογλου, ό,τι έκανα εγώ μέχρι τώρα. Στην περίπτωση που δεν συμμορφωθείς, δεν μπορείς να πληρώσεις τους μισθούς, δεν μπορείς να κάνεις δρόμους, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Ο Έρογλου τι θα συζητήσει; Τη στιγμή που θα πει ”αναγνώρισε την κυριαρχία μου”, η υπόθεση θα έχει τελειώσει».
Απαντώντας σε ερώτηση, εάν ο Έρογλου πείθει όταν λέει ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες, ο Ταλάτ απάντησε: «Δηλώνει ότι δεν θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες και ότι ο πρώτος που θα φύγει είναι ο Χριστόφιας. Είναι φυσικό. Με αυτά που θα πει στον Χριστόφια, ο τελευταίος δεν θα αντέξει στις συνομιλίες πάνω από τρεις ημέρες»


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]