Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα "εκλεγεί" ο Έρογλου από τον πρώτο γύρο;

  • Παράνομες εκλογές διεξήχθησαν σήμερα στα κατεχόμενα. Η "ψηφοφορία" άρχισε στις 08.00 και έληξε στις 18.00, ενώ τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται μετά τις 19.00
Οι υποψήφιοι είναι επτά, αλλά οι βασικοί αντίπαλοι είναι οι Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Ντερβίς Έρογλου. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 9 το βράδυ. Ωστόσο, σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις δίδουν σημαντικό προβάδισμα στον Ντερβίς Έρογλου.
Αν σήμερα κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο 50%+1, οι «εκλογές» θα επαναληφθούν την ερχόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο πρώτων της σημερινής ψηφοφορίας.
Ο σημερινός νικητής θα είναι ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπριών στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό. Διπλωμάτες εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο να επιβραδυνθούν οι διαπραγματεύσεις για την επανένωση του νησιού σε περίπτωση νίκης του Έρογλου.
Το παιχνίδι παίζεται μεταξύ Ταλάτ και Έρογλου και το αποτέλεσμα θα καθορίσει εν πολλοίς την εξέλιξη του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού. Επικρατέστερος με μεγάλες πιθανότητες "εκλογής" από τον πρώτο γύρο είναι ο εθνικιστής Έρογλου.
Οι επτά "υποψήφιοι" είναι: Ο "υποψήφιος" του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ντερβίς Ερογλου και οι ανεξάρτητοι "υποψήφιοι" Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Ταχσίν Ερτογρούλογλου, Μουσταφά Κεμάλ Τάμκαν, Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγκ, Ζεκί Μπεσίκτεπελι και Αϊχάν Καϊμάκ.
Το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Εθνικιστικής Δικαιοσύνης στηρίζουν τον Ερογλου, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Κόμμα Ενωμένης Κύπρου, το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Κατά τις παράνομες εκλογές θα ψηφίσουν 164.072 άτομα σε 629 "εκλογικά" κέντρα. Στην επαρχία Λευκωσίας θα ψηφίσουν 51.381 ψηφοφόροι σε 189 "εκλογικά" κέντρα, στην Αμμόχωστο 43.004 σε 161 "εκλογικά" κέντρα και στην Κερύνεια 31.233 σε 122 "εκλογικά" κέντρα.
Ο "υποψήφιος" που θα λάβει πέραν του 50% των ψήφων θα είναι ο νέος "πρόεδρος" των Τ/κ. Σε περίπτωση που κανένας δεν λάβει 50%, τότε θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος "εκλογών" ανάμεσα στους δύο "υποψήφιους" με τις περισσότερες ψήφους, στις 25 Απριλίου, ημέρα Κυριακή.
Οι δύο επικρατέστεροι αντίπαλοι, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ο "πρωθυπουργός" Ντερβίς Ερογλου θα έχουν τις μεγαλύτερες τους "προεκλογικές" εκδηλώσεις στις 16 Απριλίου.
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα των "εκλογών" θα δοθούν γύρω στις 19:00.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οποιος και να βγει,εντολες της Αγκυρας εκτελει!!
    Απλως ο Ερογλου παριστανει τον αυστηροτερο για να δειξει οτι αν θα υπαρξει τελικη πολιτικη λυση ,θα πρεπει η ελληνοκυπριακη πλευρα να κανει τις απαραιτητες "κινησεις",δηλ. υποχωρησεις!!
    Ο Χριστοφιας αραγε αναγνωριζει τις "εκλογες"??
    Θα στειλει συγχαρητηρια επιστολη στον "ψευδο-προεδρο"??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θεμα ειναι οτι εδωσε η Ελληνικοκυπριακη πλευρα θα μεινουν
    Ενω οτι εδωσε η τουρκοκυπριακη πλευρα θα αναιρεθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]