Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις

  • Μπροστά σε άμεσο κίνδυνο διαμελισμού, πραξικοπήματος ή εμφυλίου βρίσκονται τα Σκόπια...
  • Η άρνηση του Γκρούεφσκι σε λύση του προβλήματος της ονομασίας τον φέρνει αντιμέτωπο με τις ΗΠΑ που θέλουν να "κλείσουν" την υπόθεση αυτή
  • Την ανησυχία τους για την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στην ΠΓΔΜ, διατυπώνουν, με κοινή γραπτή τους δήλωση, οι επικεφαλής των αποστολών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και των ΗΠΑ, στη χώρα
Όπως αναφέρεται στη δήλωση αυτή, αναφορές πολιτικών ηγετών και άλλων μεμονωμένων ατόμων στην ΠΓΔΜ, όπου γίνεται λόγος για διαμελισμό της χώρας, σύγκρουση, αποχώρηση από τη Συμφωνία Οχρίδας κ.α., «προκαλούν ανησυχία και είναι αντίθετες με τις αξίες που πρεσβεύουν οι θεσμοί και οι χώρες που εκπροσωπούν».
Παράλληλα, οι επικεφαλής των αποστολών στην ΠΓΔΜ διαπιστώνουν «διολίσθηση του πολιτικού διαλόγου» στη χώρα και καλούν όλους τους πολιτικούς παράγοντες στη χώρα «να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την εμπέδωση της διεθνοτικής αρμονίας και να απέχουν από κάθε κίνηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει εντάσεις στο εσωτερικό».
Εξάλλου, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ, επισήμανε ότι η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη χώρα. «Οφείλετε να βρείτε λύση για το πρόβλημα του ονόματος, διαφορετικά μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση το μέλλον της χώρας», δήλωσε και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι για να φθάσετε σε λύση θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι αποδεκτό από εσάς και όχι σε αυτό, που θεωρείτε απορριπτέο».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μπορεί οι Σκοπιανοί να έχουν την μέντα του "Μακεδονισμού" και τον ανάλογο επεκτατισμό εναντίον μας όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι χειρότεροι των Αλβανών.

    Οι Σλάβοι, από τα Βαλκάνια μέχρι την Ρωσία, είναι γενικά φιλότιμοι και ευκολόπιστοι άνθρωποι. Ας μην ξεχνάμε ότι ειδικά τους Σκοπιανούς, τους βομβαρδίζουν καθημερινά με κάθε τύπου προπαγάνδα, από την βρεφική τους ακόμη ηλικεία.

    Όσο δεν μου αρέσουν οι μπαρούφες που πετάνε για δικές τους Μακεδονίες, άλλο τόσο δεν θα ήθελα να τους δω στα νύχια των Αλβανών.

    Για το Μακεδονικό ζήτημα, λογομαχισα πολλές φορές με Σκοπιανούς εθνικιστές, με 2-3 αργότερα γίναμε φίλοι και έχουμε γνωριστεί προσωπικά.

    Αν το δημοσίευμα βγει σωστό, είμαι διατεθιμένος να φιλοξενήσω ακόμα και μια ολόκληρη οικογένεια στο σπίτι μου έστω κι αν δεν με χωράει εμένα καλά καλά.

    Ο ανθρωπισμός, είναι κι αυτός μια αξία σημαντική...

    Ίσως πάλι να βλέπω λάθος το όλο σκηνικό.


    Τσιτόγλου Ν. Συμεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπιζω να μην γινει τιποτα καθως οπως ηδη ξερουμε αυτο ειναι απλα ενα κολπο απο την Ελιτ για να φερει την Ελλαδα σε δυσκολη θεση και να αποδεχτει την λυση με τον ονομα............

    Θα ηθελα να πω ομως στον φιλο Συμεων οτι οι Αλβανοι στα Σκοπια στερουνται βασικων δικαιωματων και εχουν γκετοποιηθει διοτι η κυβερνηση δεν θελει να τους ενταξει στους μηχανισμους του Κρατους και αυτο εχει σαν επακολουθο αυτα που βλεπουμε τωρα. Οποτε αυτο το Οι αλβανοι ειναι χειροτεροι ειναι πολυ λαθος να το λες εαν πρωτα δεν εχεις μελετησει την Αλβανικη πραγματικοτητα τα τελευταια χρονια.........ποσω μαλλον να μιλας εκ του ασφαλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]