Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Η απόφαση εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος

  • Μήπως θα έπρεπε η κυρία Μέρκελ να ρωτήσει και τους γερμανούς πολίτες για το αν ήταν λάθος η απόφαση συνένωσης της ανατολικής με την δυτική Γερμανία;
  • Η πολιτική αστάθεια και ασάφεια της μεγάλης κυρίας της Γερμανίας, ίσως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στο ευρώ, από την μικρή Ελλάδα
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ επισήμανε, σήμερα στο Βερολίνο, στο τέλος της συνάντησής της με τον πρόεδρο-γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ότι η απόφαση περί ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη μπορεί να υπήρξε λανθασμένη.
"Κατέστη φανερό ότι η απόφαση αυτή πιθανόν να μην ελέγχθηκε με τρόπο διεξοδικό", πρόσθεσε η καγκελάριος Μέρκελ.
Η κυρία Μέρκελ ευχαρίστησε τον κ. Στρος-Καν για την εμπλοκή του ΔΝΤ στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι "η σωστή πορεία δράσης"(...) "να συνενώνονται, έμπρακτα" οι εμπειρίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του ΔΝΤ.
Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Ομπάμα
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα και η Καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγκελα Μέρκελ συζήτησαν την ελληνική κρίση σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και επισήμαναν τη σημασία "της έγκαιρης υποστήριξης" για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
"Συζήτησαν τη σημασία αποφασιστικής δράσης από την πλευρά της Ελλάδας και της έγκαιρης υποστήριξης από το ΔΝΤ και την Ευρώπη για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας", αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]