Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελληνοτουρκική φιλία και ο αστάθμητος παράγοντας Παπανδρέου...

  • Ο Παπανδρέου νομίζει πως το να δίνεις νησάκια στην Άγκυρα είναι κάτι σαν υπνωτικό. Δίνεις μία Ψέριμο και κοιμάσαι σαν... πουλάκι!
  • Που φτάσαμε! Να τρέμουμε την επίσκεψη ενός ξένου αρχηγού κράτους γιατί οι πολιτικοί μας είναι οι πιο αστάθμητοι παράγοντες
Το δωράκι που έκανε η κυβέρνηση στο Ερντογάν με την απόφαση για την κατασκευή τζαμιού στο Βοτανικό είναι βέβαιο πως θα έχει και συνέχεια, αφού θεωρείται ως κίνηση καλής θέλησης μέσα στο κλίμα των "προεορτίων" του Γιώργου Παπανδρέου, απέναντι στα ελληνοτουρκικά που πρόκειται να συζητήσει με τον τούρκο ομόλογό του. Οι πληροφορίες μας λένε ότι και ο Τούρκος πρωθυπουργός θα θελήσει να ανταποδώσει ανοίγοντας στην Αθήνα το θέμα της Χάλκης και ζητώντας διαπραγματεύσεις ώστε να επαναλειτουργήσει η Σχολή.
Η λογική μία σου και μία μου φαίνεται να έχει αποφασιστεί στην επίσκεψη Δρούτσα στην Τουρκία και αν θέλετε πρόκειται για «δωράκια» που έπρεπε να έχουν δοθεί εδώ και καιρό. Δεν αλλάζει τίποτε στην φιλοσοφία των γειτόνων που ετοιμάζονται να εγείρουν μια σειρά από θέματα, όπως συνδιαχείριση στο Αιγαίο, μειονότητα στη Θράκη, ίσως και πίεση για το Κυπριακό.
Το ερώτημα που τίθεται προς την κυβέρνηση είναι: Καλά τα δώρα και οι φιέστες, αλλά αν ο Ερντογάν πάει στη Θράκη και εγείρει θέμα πώς θα αντιδράσει η Αθήνα;
Αν ζητήσει έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο από κοινό με την Ελλάδα, εμείς πώς θα αντιδράσουμε;
Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, με μια χώρα σχεδόν «ρημαγμένη» από τα οικονομικά προβλήματα πόσο δυνατοί είμαστε στο να αντικρούσουμε τις απαιτήσεις του Ερντογάν και των 10 υπουργών που θα έλθουν στην Ελλάδα;
Το 1999 – 3 χρόνια μετά τη προδοσία των Ιμίων – στο Τορόντο του Καναδά, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Ααρόν Αβούρη (Κώστα Σημίτη) κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να ονομάσει τους μουσουλμάνους της Θράκης.. Τούρκους! Ζήτησε δε, την κατανόηση των αποδήμων ομογενών του Τορόντο, οι οποίοι είχαν προσωπικές εμπειρίες με τον «πολυ-πολιτισμό», δηλώνοντας, το αλήστου μνήμης:
«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μάς ανήκουν και να κοιμώμαστε τα βράδυα ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μάς ανήκει και να μη μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας.»
Ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, ρωτήθηκε τότε από δημοσιογράφο, εάν είχαν ενημερωθεί κι εάν συμφωνούσαν μαζί του οι Ελληνες Πολίτες, στους οποίους ανήκει, κατά πλήρη κυριότητα, η υπό «δραπραγμάτευση» γή. Ο δημοσιογράφος δεν έλαβε απάντηση. Κατά περίεργο τρόπο, και τα ΜΜΕ που συνόδευαν την αποστολή Γ.Α. Παπανδρέου, «έπνιξαν» το θέμα...
Είναι ο ίδιος ανθέλληνας κ. Γιώργος Α Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος σήμερα ζητά συνενόχους στο έγκλημα της αμαχητί υποθήκευσης της ανεξαρτησίας της Ελλάδας, στη μέγγενη οικονομικού θανάτου του ΔΝΤ.
Κύριε Πρωθυπουργέ, σ’αυτόν τον ευλογημένο τόπο, την Μεγίστη Ελλάδα, υπήρχαν πάντα δύο δρόμοι: O δρόμος του Εφιάλτη κι ο δρόμος του Λεωνίδα. Οι σύγχρονοι και συνειδητοποιημένοι Ελληνες και Ελληνίδες έχουμε ήδη κάνει την επιλογή μας. Η Ελλάδα ΔΕΝ Πωλείται! Η Ελλάδα ΔΕΝ Παραδίδεται! Επί των ημερών σας, Η Ελλάδα ΔΕΝ πρόκεται να μεταλλαχθεί σε Χώρα Περιωρισμένης Ευθύνης.
Και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης, ζητούμε τη δικαιωματική επέκταση των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, στα 12 ναυτικά μίλια. Ηδη, η Τουρκιά, άν και ΔΕΝ έχει υπογράψει τη Σύμβαση γιά το Δίκαιο της Θαλάσσης, εν τούτοις, έχει οριοθετήσει τη δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στη Μαύρη Θάλασσα, και στα ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ!, όπου έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια! Δηλαδή, η Τουρκιά, μόνον όταν τη συμφέρει, εμμέσως πλην σαφώς, αποδέχεται το Δίκαιο της Θαλάσσης..
Στις 14-15/5/2010, έρχονται στην Αθήνα, ο φανατικός Ισλαμιστής Ερντογάν και οι λύκοι του, που επί των ημερών σας, εντελώς αποθρασυμένοι, δείχνουν δόντια σε Αιγαίο και Ιόνιο Και που ορέγονται τα πάντα και που έχουν δεδομένη (ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!) την οσφυοκαμψία της Ελλάδας.
κ. Πρωθυπουργέ, σάς συμβουλεύουμε, εγκαίρως, με τη Σοφή Ελληνική και Πάντα Επίκαιρη Παροιμία:
«Τον Τούρκο φίλεψέ τον, τον κώλο φύλαξέ τον».
Ποιό είναι όμως το ιστορικό της προσέγγισης των πολιτικών μας απέναντι στην ελληνοτουρκική φιλία;
Η χούντα τού Ιωαννίδη έστρωσε το κόκκινο χαλί για τον Αττίλα 1.
Ο Καραμανλής ο ντεμέκ Εθνάρχης είπε ότι η Κύπρος είναι μακριά κι επί ημερών του έγινε ο Αττίλας 2 που επέκτεινε τη ζώνη κατοχής από την Κερύνεια στο σημερινό 37% τής Κύπρου.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου αφού έδωσε ένα ρεσιτάλ πατριδοκαπηλείας τότε με το Σισμίκ, συμφώνησε να μην ψάχνει ούτε η Ελλάδα για πετρέλαιο στο Αιγαίο, όπως δικαιούταν.
Ο Σημίτης με τα Ίμια αποδέχτηκε ότι το Αιγαίο δεν είναι γαλάζιο, αλλά γκρίζο.
Ο Καραμανλής είπε ΝΑΙ στο Σχέδιο Αννάν κι επί των ημερών του οι Τούρκοι άρχισαν να πετούν πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά.
Για τον Παπανδρέου δεν τον συζητάω. Αυτός νομίζει ότι αν δώσεις νησάκια στους Τούρκους θα κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ… αντί να παίρνεις υπνοσεντόν, δίνεις την Ψέριμο και κοιμάσαι σαν πουλάκι.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μην ξεχναμε επισης οτι επι Καραμανλη επετραπη η προσγειωση του αεροπλανου του Σκοπιανου προεδρου στην Κερκυρα(2009)!!!
    Ο πολυς ο Μακεδονας Καραμανλης!!!
    Ή μηπως "Νοτιομακεδονας"?????
    Ολοι τους ειναι ξεφτυλισμενοι και προδοτες!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]