Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνικής καταγωγής ο νέος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Ο Τζέιμς Σταυρίδης ο νέος SACEUR

Τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε την Τρίτη ο Ανώτατος Διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων του NATO στην Ευρώπη (SACEUR), Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης.
Είναι ο πρώτος αξιωματικός του Ναυτικού που καταλαμβάνει αυτό το υψηλό αξίωμα, στην επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση της Συμμαχίας. Αντικαθιστά τον στρατηγό Μπαντζ Κράντοκ.
Ο νέος διοικητής της Συμμαχίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του NATO, Τζέιμς Απατουράι, «έχει πολύ καλή φήμη και οι σύμμαχοι προσδοκούν να εργαστούν μαζί του».
Υπέρμαχος της «έξυπνης δύναμης», ο Σταυρίδης τάσσεται υπέρ του συνδυασμού στρατιωτικής ισχύος, διπλωματίας και εμπορίου.
Από τη θέση του SACEUR θα επιβλέπει τις επιχειρήσεις του NATO στο Αφγανιστάν όπου αναμένεται να αυξηθούν μέσα στο επόμενο έτος οι συμμαχικές δυνάμεις, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να ενισχύσουν αυτό το μέτωπο εν όψει της σταδιακής αποχώρησης από Ιράκ.
Ο ναύαρχος Σταυρίδης ήταν μέχρι σήμερα διοικητής της Νότιας Διοίκησης με περιοχή ευθύνης τη Λατινική Αμερική. Αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία το 1976 και έχει διδακτορικό στις διεθνείς σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Ταφτς.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καί τί μ΄ἐνδιαφέρει;γιά νά πάρῃ τέτοια θέσι,εἷναι
    Ἀμερικάνος.Οἴ Ἔλληνες δυστυχῶς δέν εἶναι σάν τούς Ἐβραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]