Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεκινάει η μεγάλη Τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος»

Επίδειξη δύναμης
παρουσία Γκιούλ


Σε κατάσταση επιφυλακής τίθενται για άλλη μια φορά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο, εν όψει της τουρκικής αεροναυτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος», η οποία αρχίζει στις 20 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιουνίου.
Η άσκηση, που είναι η μεγαλύτερη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, γίνεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει σενάρια συνεργασίας των τριών όπλων, αλλά και σενάριο αποβατικής επιχείρησης.
Εν τω μεταξύ, την πρόθεση της Αγκυρας είναι να ζητήσει, ως αντάλλαγμα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τη λειτουργία τουρκικής σχολής στη Δυτική Θράκη!
Καθώς πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, με βάση τα προβλεπόμενα από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, το ΓΕΕΘΑ έχει ενημερωθεί από τις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις.
Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία δέσμευσης περιοχών στο Αιγαίο, ωστόσο, κάθε χρόνο δεσμεύονται αρκετές περιοχές. Αναμένεται ότι η αποβατική επιχείρηση που περιλαμβάνεται στην άσκηση θα γίνει στον κόλπο του Doganbey. Στις 28 και 29 Μαΐου έχει προγραμματισθεί να παρακολουθήσει την άσκηση ο Τούρκος πρόεδρος Αμπ-ντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος, βάσει του Συντάγματος είναι και ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ δεν αποκλείεται στην περιοχή διεξαγωγής της άσκησης να μεταβεί και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
Πρόθεση της Αγκυρας
Εν τω μεταξύ, την πρόθεση της Αγκυρας να ζητήσει ως αντάλλαγμα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τη λειτουργία τουρκικής σχολής στη Δυτική Θράκη, αποκάλυψε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανωτάτης Εκπαίδευσης της Τουρκίας, καθηγητής Γιουσούφ Οζτζάν, ο οποίος ανέφερε ότι πολλοί διερωτώνται γιατί δεν έχει γίνει ακόμα σχετική προσπάθεια. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για επαναλειτουργία της Χάλκης και, εφόσον υπάρξει, θα γίνει δεκτό, αρκεί να γίνουν δεκτοί οι όροι του Συμβουλίου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Χρόνια τώρα είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι δεν δίνουν τίποτα αν δεν πάρουν κάποιο αντάλλαγμα. Εδώ τώρα το αντάλλαγμα τους έχει ήδη γίνει γνωστό, όμως με την ξαφνική φιλία τους προς τους αμερικάνους τι παιγνίδια άραγε παίζονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που παίζεται είναι το επιπλέον δωράκι (extra bonus) προκειμένου να "τελειώσει η δουλειά" των αμερικάνων γρηγορότερα από τα συμφωνηθέντα...
    Και ο νοών νοείτω για το extra bonus!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]