Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΓΔΜ: Συνάντηση Σολάνα με Ιβάνοφ

Σκιά του Ιβάνοφ ο Γκρούεφσκι

Την άποψη ότι η FYROM περισσότερες πληροφορίες έχει καταβάλει "πολύ σημαντική προσπάθεια" για να έλθει πιο κοντά στην ΕΕ και έχει σημειώσει "μεγάλη πρόοδο" στη διαδικασία αυτή, με αποτέλεσμα να είναι "πολύ πιθανό" να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ εντός του τρέχοντος έτους, εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ Χ. Σολάνα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της πρώτης συνάντησης γνωριμίας που είχε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες με το νέο πρόεδρο της FYROM Γ. Ιβάνοφ.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της FYROM Γ. Ιβάνοφ, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε για την ετοιμότητά του να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας, διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτές θα εντατικοποιηθούν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και δήλωσε έτοιμος να εξετάσει κάθε πρόταση για την εξεύρεση μιας λύσης.
Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι είναι μεν ανοιχτός για την εξεύρεση μιας "λογικής συμβιβαστικής λύσης» για την ονομασία, η οποία όμως "δεν θα αντιστρατεύεται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας", υπό την έννοια ότι "δεν θα θίγει την εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα της".
Με τη σειρά του, ο πρωθυπουργός της FYROM Ν. Γκρούεφσκι -ο οποίος πλαισίωνε τον νέο πρόεδρο- υπογράμμισε τη σημασία που έχει και για τις δύο χώρες η εξεύρεση μιας λύσης στο θέμα της ονομασίας και εξέφρασε την ελπίδα του η Ελλάδα να εμφανιστεί έτοιμη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μετά από τις ευρωεκλογές, επιδεικνύοντας την αναγκαία πολιτική βούληση για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]