Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ακριβώς συζητούν Χριστόφιας και Ταλάτ;

Ταλάτ και κουκούλα;

Είναι, πράγματι, το περιεχόμενο των «απευθείας διαπραγματεύσεων» μία μπαγαποντιά, έτσι όπως εναργώς την αποκάλυψε την Κυριακή, με τη συνέντευξή του στον κ. Α. Παράσχο της «Κ» ο κ. Ταλάτ; Είναι η βρετανικής επινοήσεως «εποικοδομητική ασάφεια» του λόρδου Χάνεϊ, που επαναλαμβάνει ο κ. Ταλάτ, το συνώνυμο της δόλιας συγκάλυψης και της διπλής ερμηνείας; Είναι η περιλάλητη «Διζωνική, Δικοινοτική, Ομοσπονδία», μια κουκούλα απόκρυψης και μάσκα εξαπάτησης;
Ιδού τι ακριβώς είπε, επί λέξει, ο κ. Ταλάτ, δικαιώνοντας όλους όσοι είχαν επικρίνει το προ-εναρκτήριο ολίσθημα που διέπραξε ο κ. Χριστόφιας όταν αστόχαστα προσέφερε, με το «Joint Statement» της 23ης Μαΐου 2008, στον Ταλάτ, τον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς».
Ταλάτ: «Από τη στιγμή που η ε/κ πλευρά δεν δέχτηκε να δημιουργήσουμε μια συνομοσπονδία, για να διατηρήσουμε την εποικοδομητική ασάφεια, χρησιμοποιούμε τον όρο "διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, με μια διεθνή προσωπικότητα, καθώς και ένα τ/κ συνιστών κράτος και ένα ε/κ συνιστών κράτος, ίσου καθεστώτος"… Εμείς λέμε "συνιστών κράτος" και η ε/κ πλευρά χρησιμοποιεί πλέον τον όρο "συνιστώσα πολιτεία". Στη μετάφραση στα τουρκικά προκύπτει "επαρχία". Ε, με τον κ. Χριστόφια δεν αποφασίσαμε για ομόσπονδο κράτος με δύο "επαρχίες", αποφασίσαμε για δύο συνιστώντα κράτη». («Κ» 10.5.09).
Όταν, λοιπόν, από το Κατάρ την παρελθούσα Τετάρτη ο κ. Χριστόφιας πρόσταζε τους Έλληνες Κυπρίους να «χωνέψουν» ότι η λύση θα είναι «διζωνική, δικοινοτική, ομοσπονδία, ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ» και να «χωνέψουν» ότι αυτό σημαίνει πως «οι Έλληνες Κύπριοι δεν θα κυβερνούν μόνοι τους την Κ.Δ., θα έχουν και ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ στη διακυβέρνηση της χώρας τούς Τουρκοκυπρίους» («Χ» 7.5.09), εννοούσε άραγε, με… εποικοδομητική ασάφεια, τα «δύο συνιστώντα κράτη», και όχι «επαρχίες», καθώς ισχυρίζεται ότι συμφώνησε μαζί του, ο κ. Ταλάτ; Και αφού θα είναι τα «δύο κράτη» που θα συστήσουν, θα συγκροτήσουν, θα συνιδρύσουν, με «ίσο καθεστώς», τον «Συνεταιρισμό», σημαίνει ότι πρέπει, επιπλέον, να «χωνέψουν» οι Έλληνες Κύπριοι ότι, εκτός από την αντιδημοκρατική υποταγή του 82% στο 18%, πάει περίπατο και η όποια έννοια «δικοινοτικής»; Η οποία αντικαθίσταται, κατ’ ουσίαν, από τη «δι-κρατική»; Το δε κατοχικό καθεστώς αναγνωρίζεται και εξισώνεται με την Κ.Δ.; Για την οποία, η εποικοδομητική ασάφεια των «απευθείας διαπραγματεύσεων», είπε ο Ταλάτ, «δεν λέει ότι η Κ.Δ. θα καταργηθεί, ενώ ταυτόχρονα δεν λέει ότι η Κ.Δ. θα μετασχηματισθεί σε νέο κράτος»; Για μια τέτοια, άραγε, «λύση» εξέλεξαν τη 2η Κυριακή των εκλογών, 24.2.08, Πρόεδρο τον κ. Χριστόφια, οι νικητήριες ψήφοι του ΔηΚο και της ΕΔΕΚ;
ΕΡΩΤΗΣΗ
Ποια, νομίζετε, ότι θα ήταν η ορθότερη πολιτική Κύπρου και Ελλάδας ως κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
(1) ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., υπό τον όρο ότι, θα κάνει το άλφα, βήτα, γάμμα και δέλτα στο Κυπριακό, στο Αιγαίο κ.ο.κ; Ή:
(2) ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., εκτός κι αν πρώτα κάνει το άλφα, βήτα, γάμμα και δέλτα;
Πώς ηχεί, πολιτικά, η κάθε μια, στ’ αφτιά των λοιπών 25 εταίρων και προς τα πού θα μπορούσε να κινητοποιήσει, η μια ή η άλλη, το ενδιαφέρον τής πολύ ενδιαφερόμενης για την τουρκική ένταξη, Ουάσινγκτον;
Λάζ. Α. Μαύρος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]