Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Κάιρο σταμάτησε τις επαφές με την Άγκυρα


Απαιτεί να φύγουν άμεσα οι Τούρκοι από τη Λιβύη, και όχι μόνο…

Η Αίγυπτος ανέστειλε προσωρινά τις συνομιλίες για την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της λήψης απόφασης για διακοπή των επαφών μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών, μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με πηγές του τηλεοπτικού σταθμού Al Arabiya.

Οι πηγές ανέφεραν ότι το Κάιρο ανέστειλε επίσης τις επικοινωνίες με την Άγκυρα έως ότου εφαρμοστούν γρήγορα τα αιτήματά του, σημειώνοντας ότι η επιβράδυνση της Τουρκίας στην απόσυρση μισθοφόρων από τη Λιβύη έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής διακοπή των συνομιλιών με την Αίγυπτο.

Πηγές της Al Arabiya ανέφεραν ότι η Τουρκία ζήτησε περισσότερο χρόνο για να αποσύρει τους στρατιωτικούς της συμβούλους και άλλα στελέχη από τη Λιβύη, ενώ η Αίγυπτος ζήτησε από την Τουρκία την άμεση και άνευ όρων απόσυρση από τη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Η Τουρκία ανέστειλε πρόσφατα ορισμένες από τις δραστηριότητες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στα εδάφη της, αλλά η Αίγυπτος είχε απαιτήσει πιο μόνιμα μέτρα και την παράδοση των Yahya Musa και Alaa al-Samahi, αμφότερων αξιωματούχων της ισλαμιστικής οργάνωσης της Ισλαμικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν στο Al Arabiya, η Τουρκία ήθελε να εφαρμόσει σταδιακά τα αιτήματα, ενώ η Αίγυπτος τηρούσε την εφαρμογή τους σε δύο φάσεις, τονίζοντας ότι η διαφορά μεταξύ Καϊρου και Άγκυρας αφορά την ταχύτητα εφαρμογής μέτρων κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η Αίγυπτος είχε αναστείλει το αίτημα της Άγκυρας για διεξαγωγή ευρείας συνάντησης στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα πριν από τα τέλη Απριλίου και ότι «το Κάιρο επιβεβαίωσε την ανάγκη απόσυρσης τουρκικού στρατού από αραβικές χώρες λόγω του σεβασμού της κυριαρχίας τους».

Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία επανέλαβε τις διπλωματικές επαφές με την Αίγυπτο, όπως είχε δηλώσει στο κρατικό πρακτορείο Anadolu, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου. Μια εβδομάδα αργότερα, οι τουρκικές αρχές διέταξαν τα τηλεοπτικά κανάλια που εδρεύουν στην Κωνσταντινούπολη που είναι συνδεδεμένα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να σταματήσουν να προβάλλουν τους επικριτές εναντίον της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με πηγές του Al Arabiya, η Τουρκία έχει μέχρι στιγμής δεσμευτεί να εφαρμόσει περισσότερα μέτρα κατά των καναλιών που συνδέονται με την Μουσουλμανική Αδελφότητα πριν από το τέλος του Ραμαζανιού, αλλά η Αίγυπτος έχει ενημερώσει την Τουρκία για την ανάγκη επιτάχυνσης των μέτρων εναντίον τέτοιων μέσων ενημέρωσης.

Η Τουρκία έστειλε επίσης ένα μήνυμα στην Αίγυπτο επιβεβαιώνοντας ότι έχει παγώσει τη χορήγηση υπηκοότητας σε ορισμένα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Πηγές ανέφεραν ότι η Αίγυπτος ζήτησε επίσης να παραδοθούν οι ισλαμιστές τρομοκράτες που ήταν στις τάξεις του ISIS, οι οποίοι απέκτησαν τουρκική υπηκοότητα μετά την επιστροφή τους από τη Συρία.

Τηλεοπτικός σταθμός Al Arabiya
HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]