Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: "Μπλόκο" Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή για κυρώσεις στην Τουρκία


Ενώπιον... διαδικαστικών "καθυστερήσεων" βρίσκεται το νομοσχέδιο του ετήσιου αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει και τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την απόκτηση των ρωσικών S-400, εξαιτίας του εκκεντρικού Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Ραντ Πολ.

Ο γερουσιαστής του Κεντάκι χρησιμοποιεί την μέθοδο του filibuster (λαμβάνει τον λόγο επί παντός επιστητού χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να τον σταματήσουν, με βάση τους διαδικαστικούς κανόνες του σώματος), προκειμένου να καθυστερήσει την ψήφιση του νομοσχεδίου, ύψους 740 δισ. δολ. για να πετύχει την αφαίρεση της παραγράφου που απαγορεύει στον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποσύρει στρατεύματα από το Αφγανιστάν πέραν ενός συγκεκριμένου ορίου.

Ο Ρεπουμπλικανός είναι αντίθετος στις επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό και συμφωνεί με τη γραμμή της απόσυρσης δυνάμεων από τον πρόεδρο Τραμπ.

Η στάση του δημιουργεί ευρύτερο ζήτημα, καθώς εάν δεν υπάρξει άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου, το ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ θα πρέπει να περάσει σε shutdown, αφού δεν θα μπορεί να πραγματοποιεί δαπάνες χωρίς εγκεκριμένο από το Κογκρέσο προϋπολογισμό.

Ο Πολ δέχεται να επιτρέψει να διεξαχθεί ψηφοφορία για ένα νομοσχέδιο χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για μία εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί το shutdown, αν οι γερουσιαστές δεχθούν να συζητηθεί κανονικά και όχι ...fast-track το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες, με όλες τις "πρέπουσες" διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο με πλειοψηφία άνω των δύο τρίτων, κλείνοντας τον δρόμο ακόμη και σε βέτο από πλευράς του προέδρου Τραμπ. Το ίδιο όμως, για να μην μπορεί να ασκηθεί το βέτο, πρέπει να κάνει και η Γερουσία με τουλάχιστον 67 στις 100 ψήφους.

Ο Τραμπ απειλεί με βέτο για λόγο επίσης άσχετο με τις κυρώσεις κατά της Άγκυρας, συγκεκριμένα για τη μη αναθεώρηση της νομοθεσίας περί ευθυνών των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Εδάφιο 230) από το Κογκρέσο.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]