Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για κυρώσεις στην Τουρκία που δεν υπάρχουν!


H κυβέρνηση και τα καλοταϊσμένα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, πανηγυρίζουν για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν!

Συγκεκριμένα κυβερνητικές πηγές πανηγυρίζουν και χαρακτηρίζουν ως «κυρώσεις» ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να προσθέσει κι άλλα πρόσωπα στον κατάλογο περιοριστικών μέτρων που αφορούν τις... τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ!

Μόνο που εκτός του ότι αυτές οι «κυρώσεις» αφορούν αποκλειστικά την Κύπρο και δεν έχουν καμία σχέση με τις τουρκικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, υπάρχουν από τον... Νοέμβριο του 2019 και προβλέπουν την απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ και το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων όσων προσώπων βρίσκονται στη λίστα.

«Η Ευρώπη κάνει ένα βήμα τη φορά. Αυτό έκανε και σε αυτό το Συμβούλιο. Ακόμα ένα βήμα που αποτελεί ισχυρή προειδοποίηση προς την Τουρκία ν’ αλλάξει συμπεριφορά», τόνισαν κυβερνητικές προσπαθώντας να καλύψουν το Βατερλό στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κείμενο των συμπερασμάτων σχετικά με την Τουρκία και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε κυρώσεις (σσ. δεν αποφάσισε καμία κύρωση) κατά της Τουρκίας, διευρύνοντας τη λίστα των προσώπων και των οντοτήτων που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Ταυτόχρονα, δίνει εντολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλουν, το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2021, έκθεση για ολόκληρο το φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων, πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών (αξιολόγηση Τελωνειακής Ένωσης). Στην έκθεση θα περιλαμβάνονται όλα τα εργαλεία και οι επιλογές της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του πεδίου των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας». (Σσ. στο προσχέδιο προβλέπονταν η άμεση εξέταση της επέκτασης του πεδίου των "κυρώσεων" και όχι τον... Μάρτιο του 2021)

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, «η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας απέναντι στην Ε.Ε. και στα κράτη-μέλη της, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, υπήρξε απόλυτη και σαφής».

Pronews






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κρατήστε αυτήν την φράση από την συνέντευξη Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες και πείτε μου σε ποιον άραγε νομίζει ότι απευθύνεται:

    "Η Ευρώπη κινείται, είναι ενωμένη, στηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο και είναι παρούσα στην περιοχή"

    Θεωρεί τούς Έλληνες κάφρους, εκτός κι αν όντως είναι, αφού δεν κατάφεραν να βρουν άλλον για πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]