Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η “παιδική χαρά” των Βρυξελλών συνεχίζει τα “χάδια” προς τον Ερντογάν


Του Κυριάκου Βελισσάριου

Δεν περίμενε φυσικά κανείς τίποτα διαφορετικό. Ακόμη και ο Εμμανουέλ Μακρόν άλλωστε, που στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει υψηλούς τόνους κατά του Ταγίπ Ερντογάν… προσαρμόστηκε στη γραμμή της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ.

Άρχοντας λοιπόν, και πάλι, ο Ταγίπ Ερντογάν. Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μας εξέπληξε θετικά, και συνέχισε τα… χάδια προς τον Τούρκο Πρόεδρο. Και πάλι αυστηρές συστάσεις, και πάλι προειδοποιήσεις, και πάλι καταδικαστικές διατυπώσεις στο ανακοινωθέν, και πάλι απειλή κυρώσεων σε… πρόσωπα, με επόμενο “ορόσημο” τον Μάρτιο του 2021.

Ουσία; Τίποτα που θα ανάγκαζε τον Ταγίπ Ερντογάν να αλλάξει στάση και να συμμορφωθεί. Ίσως ήρθε η ώρα να προσγειωθούμε, και να κατανοήσουμε ότι, από αυτή την Ευρώπη, που παραμένει “παιδική χαρά” σε επίπεδο ηγεσίας, όπως την είχε αποκαλέσει προ ετών η “Monde”, δεν μπορούμε να περιμένουμε να υπερβεί τον… καθυστερημένο εαυτό της.

Υστερόγραφα






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]